Играч на Ливърпул бе избран за най-добър в Шампионска лига тази седмица


Играч на Ливърпул бе избран за най-добър в Шампионска лига тази седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

1507 0

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино бе определен за най-добър футболист в Шампионска лига за тази седмица. В домакинския мач срещу Порто от 1/4 финалите отборът на Ливърпул се наложи с 2:0, а Фирмино вкара единия гол и асистира за другия.

Негови конкуренти за приза бяха крилото на Тотнъм Хюн Мин Сон, халфа на Аякс Френки де Йонг и защитника на Барселона Жерард Пике. Кореецът стана автор на единствения гол срещу Манчестър Сити, точността на подаванията на Де Йонг в мача с Ювентус бе 91%, а Пике помогна на Барселона да постигне победа с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

"Тази победа беше много важна, но е само първата крачка", каза деветката на Ливърпул. Играхме много добре и вкарахме два гола. Не бива обаче да се превъзнасяме, защото следващият мач също ще бъде труден. Трябва да се раздадем напълно и на техния стадион", заяви Фирмино след първия 1/4-финал.

По-рано пък се появи информация, че Ливърпул е много близо до осъществяването на рекордна сделка във Висшата лига, с която ще задмине дори и Манчестър Юнайтед. Ето каква е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички