Хосеп Гуардиола възхвали свой футболист, но не бе напълно доволен след 5:0 в Лисабон


Хосеп Гуардиола възхвали свой футболист, но не бе напълно доволен след 5:0 в Лисабон
Снимка: Getty Images

1272 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола определи Бернардо Силва като "перфектния играч" след двете му попадения за разгромния успех над Спортинг Лисабон с 5:0 в първи осминафинален сблъсък от Шампионска лига.

"Гражданите" подпечатаха мястото си на четвъртфиналите в най-престижния европейски клубен турнир, нанасяйки най-тежкото домакинско поражение на Спортинг в евротурнирите!

Бернардо Силва, който е бивш играч на Бенфика, се представи на висота в родния си град, отбелязвайки два от четирите гола за "небесносините" още до почивката. Преди време Гуардиола му бе казал да подобри реализаторските си качества, ако иска да изведе играта си на още по-високо ниво, и полузащитникът отвърна по страхотен начин:

"Винаги му казвам "ти си перфектният играч". С топката в крака, той е повече от изключителен, но винаги му казвам, че трябва да излиза на терена и да печели мачове, трябва да притежаваш качествата за това. Той има техника, всичко. Това бе родният му град и той обожава да се връща тук. Разбира се, той е бивш футболист на Бенфика, така че това бе специално за него тази вечер", каза Гуардиола след срещата.

Испанският мениджър обаче не бе напълно удовлетворен от представянето на тима си в Лисабон, предупреждавайки играчите си, че трябва да запазят съвършенство, ако искат да донесат първи трофей на Сити от ШЛ:

"Защитавахме се добре и постигнахме невероятен резултат. Представянето ни можеше да бъде по-добро. Разликата между двата тима не е 0:5, но ние просто бяхме толкова клинични".

"Ако стигнем до четвъртфиналите, никой не знае какво може да се случи. През миналия сезон направихме перфектна кампания в Шампионска лига, но след това загубихме във финала. Тогава ни считаха за провал. Няма да се крия при победа с 5:0, чака ни дълъг път!", предупреди Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички