Хосеп Гуардиола се прехласна по играч на Борусия Дортмунд след трудната победа на "Етихад"


Хосеп Гуардиола се прехласна по играч на Борусия Дортмунд след трудната победа на "Етихад"
Снимка: Getty Images

5201 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе впечатлен от играта на младока Джуд Белингам по време на мача между "гражданите" и Борусия Дортмунд от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига

"Небесносините" трябваше да правят обрат на "Етихад", за да спечелят трите точки, а испанецът не пропусна да похвали Белингам за начина, по който играе:

"Още преди два сезона бях впечатлен от него, когато беше на 17 години. Сега е на 19... беше добър тогава, представете си сега... Той следваше плътно Гюндоган и Де Бройне, печелеше единоборствата, видя се, че има усет за гола в наказателното поле (б.р. - Белингам отбеляза за 1:0 с глава). В общи линии - изключителен играч. Мисля, че всички знаят това. И не защото треньорът на Манчестър Сити го казва, всички го знаят", заяви Гуардиола на пресконференцията си след срещата.

"Започна да ни става навик да правим обрати, а това не ми харесва. Днес изиграхме мача на грешната скорост - нямаше агресия, бяхме твърде пасивни. В момента, в който променихме ритъма с Фил Фодън, Бернардо Силва и Хулиан Алварес, успяхме да вкараме два чудесни гола", каза още Пеп относно самия двубой. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лионел Меси постави още един рекорд срещу Макаби Хайфа, задмина Кристиано Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички