Хидинк се съмнявал, че мач на Челси е бил уреден в полза на Барселона (ВИДЕО)


Хидинк се съмнявал, че мач на Челси е бил уреден в полза на Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2039 0

Бившият мениджър на Челси Гуус Хидинк направи шокиращо твърдение, признавайки кога е единственият път, в който се е съмнявал, че мач може да бъде уреден. Става въпрос за двубоя между "сините" и Барселона в полуфиналите на Шампионска лига през 2009 година, като мениджърът има съмнение, че от УЕФА не са искали Челси да продължи.

В сблъсъка на "Стамфорд Бридж" реферът Том Хенинг Овребьо подмина четири стопроцентови дузпи за лондончани, преди Андрес Иниеста да вкара решаващ гол в края, който изпрати Барса на финал. "Представянето на Овребьо ме изненада, защото в миналото той винаги се представяше перфектно. Дали това е най-лошото съдийство, което съм виждал някога? Да, така мисля", заяви Хидинк.

"Това е единственият път, в който съм се съмнявал, че мач може да е уреден, може би защото УЕФА не искаше в две поредни години да има един и същ финал в Шампионска лига", допълни той пред медия в Нидерландия. Година по-рано Челси загуби финала на надпреварата от Манчестър Юнайтед след изпълнение на дузпи, а през 2009 година Барселона победи "червените дяволи" с 2:0 в решаващия мач за трофея. А кой легендарен играч заяви, че Меси е сложил край на кариерата му вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички