Хендерсън помолил Клоп да вдигнат заедно трофея, германецът го изненада с отговор


Хендерсън помолил Клоп да вдигнат заедно трофея, германецът го изненада с отговор
Снимка: Getty Images/Guliver

14940 0

Отборът на Ливърпул спечели своята шеста титла от турнира Шампионска лига след успех с 2:0 над Тотнъм на финала. Мениджърът Юрген Клоп се превърна в четвъртия в историята на клуба с това постижение, а Джордан Хендерсън стана петият капитан на "червените", който вдига "ушатата" над главата си.

Самият играч разкри интересна история от награждаването, след като тимът се прибра с трофея у дома. Хендерсън разкрива, че е пожелал "помощ" от Клоп, за да вдигнат заедно трофея, като това е първият такъв за немския специалист и първият, който Хендерсън печели за мърсисайдци като капитан.

"Казвал съм го и преди - това, което постигаме, щеше да е невъзможно, ако го нямаше мениджъра. Това, което той създаде в този клуб - отборът, атмосферата, играчите - всичко това е невероятно и нищо от това нямаше да е възможно без него. Поисках заедно да вдигнем трофея от Шампионска лига, но той отказа: Това си е твоя работа, не моя. 

ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗАБРАНИ НА ЮРГЕН КЛОП ВЕЧЕ НЕ ВАЖИ ЗА ИГРАЧИТЕ НА ЛИВЪРПУЛ

Разбира се, че всички го обичаме. Той има специална връзка с играчите. Ако питате играчите, с които е работил в предишните си отбори, ще кажат същото. Той е наистина специален мениджър. За нас е огромно удоволствие да играем за него и освен това учим много от него и се надявам успехите ни да продължат и през следващия сезон", заяви Хендерсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички