Хари Уинкс: Дори не съм мечтал за финал в Шампионска лига, това е лудост


Хари Уинкс: Дори не съм мечтал за финал в Шампионска лига, това е лудост
Снимка: Getty Images/Guliver

1482 0

Хари Уинкс разкри, че никога не си е и мечтал да достигне финала в Шампионска лига, когато е бил привърженик на Тотнъм като дете. Полузащитникът преодоля травма на слабините след операция, която го извади извън терените в последните два месеца, и се очаква да бъде на разположение на мениджъра Маурисио Почетино за финала срещу Ливърпул в Мадрид.

Уинкс, чиито родители са дългогодишни фенове на Тотнъм, изигра своята роля в голяма европейска вечер за "шпорите“ преди девет години, когато носеше флага преди двубоя с Реал Мадрид от четвъртфиналите в надпреварата през 2010. Възможността да играе на финал в испанската столица е нещо, което самият той признава, че все още не може да осъзнае напълно.

"Това, че съм фен на Тотнъм, прави нещата 10 пъти по-специални за мен. Да бъда част от отбор, който достигна до финала на Шампионска лига с Тотнъм е нещо, което честно казано, никога не съм си и мечтал да постигна. Да имам възможността да го кажа. Но да бъда част от отбора и да съм играл толкова мачове, колкото и в Шампионска лига, да бъда част от този невероятен състав и ера за Тотнъм – честно казано, това е привилегия. Благодарен съм, че имам тази възможност и ако успеем да извървим целия път до титлата, ще бъде наистина фантастично. Ние вярваме в успеха“, коментира халфът.

Имайки предвид факта, че се присъедини към Тотнъм на едва петгодишна възраст, Уинкс отлично осъзнава какво представлява предстоящият финал за 'шпорите“. Той е в отбора в последните три издания на Шампионска лига, но не винаги е бил щастлив, гледайки от трибуните любимия отбор.

"Това е моят клуб. Познавам го от петгодишна възраст, това е единственият клуб, в който съм играл. Да бъда част от финала в Шампионска лига с Тотнъм е лудост. Все още не съм го осъзнал напълно. Единственото нещо, което може да се каже за Тотнъм, е че през годините бяхме на приливи и отливи. Имахме сезони, в които бяхме отлични и други, в които играхме под нивото си“, заяви той.

"След пристигането на Почетино, ние се превърнахме в солиден отбор от топ 4, който вече далеч не е подценяван от европейските грандове. Като привърженик на Тотнъм, израствайки като малък, аз станах свидетел на този преход. Това, което стори мениджърът начело на клуба, е невероятно – той ни изгради не само като футболисти, но и като характери. Тук съм от доста време – гледал съм отбора от трибуните на „Уайт Харт Лейн“ като дете, така че знам отлично как отборът се разви през годините, в които съм част от него. И според мен, тимът ще продължи да се развива по възходяща линия и ще става все по-добър“, завърши Уинкс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички