Гледай Манчестър Сити срещу Челси - финала в Шампионска лига


Гледай Манчестър Сити срещу Челси - финала в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2897 0

Дойде денят, който ще определи новия европейски футболен крал в клубния футбол, като във финала в Шампионска лига един срещу друг ще се изправят английските грандове Манчестър Сити и Челси. За поредна година няма да видим отбор, който да защити титлата си, след като Байерн Мюнхен се провали и Реал Мадрид остава единственият отбор, защитил златните си медали, докато Висшата лига се готви за 14-ия си победител в турнира. Единственият въпрос е кой ще бъде той. 

Манчестър Сити е фаворит преди срещата в Порто на "До Драгао", като букмейкърите приемат залози за триумф на "гражданите" срещу ставката от 1.44 (1.85 в редовното време). "Сините" от Лондон обаче вече два пъти спечелиха срещу своя опонент, откакто Томас Тухел пое отбора, а напоследък именно Челси е най-успешният тим срещу машината на Хосеп Гуардиола. 

Досега през сезона двата отбора се изправиха 3 пъти помежду си. В шампионата те си размениха по една победа, като Сити спечели с 3:1 в началото на годината, докато в началото на май Тухел и компания спечелиха с 2:1 след обрат в мач без значение за "гражданите". За ФА къп двата тима се срещнаха в полуфиналите, като Челси обезличи Сити и спечели с 1:0. Интересен факт е, че и двете победи на лондончани са с Томас Тухел начело. 

Това е първа среща между двата гранда в Шампионска лига, като до момента те изобщо не са се срещали в европейски клубен турнир. За Манчестър Сити това може да е първа титла от турнира, докато Челси има шанс да се превърне в 4-ия отбор от Англия, който има 2 или повече титли в надпреварата, присъединявайки се към Нотингам Форест (2), Манчестър Юнайтед (3) и Ливърпул (6). 

Къде да гледаме финала в Шампионска лига? 

Досега телевизиите, които излъчваха мачовете от Шампионска лига, бяха "Макс Спорт" и "БиТиВи Екшън", като каналите се редуваха в предаването на битките от надпреварата. Финалната среща обаче ще бъде излъчена в ефира и на двете телевизии. Студиото започва в 21:00 часа, а самата среща е с начален час 22:00. 

Ако нямате възможност да гледате Манчестър Сити - Челси по телевизията, следете финала в Шампионска лига НА ЖИВО в Sportlive.bg

ВАЖНО ЗА ФИНАЛА: 

Двете звезди, от които зависи ВСИЧКО във финала

Дълбоки джобове и скъпи състави: Кой е по-скъп - Челси или Сити? 

Най-важният човек във финала не е нито в Челси, нито в Сити

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички