Героичен мач класира Звезда в плейофите на ШЛ, Милан Борян -герой (ВИДЕО)


Героичен мач класира Звезда в плейофите на ШЛ, Милан Борян -герой (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3828 0

Сръбският шампион Цървена Звезда записа исторически мач, след който се класира за плейофите на Шампионска лига. Те елиминираха датския шампион Копенхаген, който през миналия сезон сложи край на участието на ЦСКА в Лига Европа. Мачът бе решен след изпълнението на множество дузпи. И двата отбора се извъртяха при 11-метровите удари, като дори вратарите биха.

В редовното време в Копенхаген мачът завърши 1:1. Същият резултат бе постигнат и в първия мач в Белград. Звезда поведе в 17' чрез Боаки, а в края на първото полувреме Н'Дой изравни за датчаните. Сърбите останаха с човек по-малко в 54', след като защитникът Неманя Милунович бе изгонен за удар в главата на съперник.

В 112' и играч на Копенхаген бе изгонен - Пеп Мас, с което и двата отбора останаха с по 10 човека. След като резултатът и в допълнителното време не се промени, се стигна до дузпи. Те трябваше да се изпълняват пред трибуната с фенове на домакините.

Двубоят се изостри и заради лошото състояние на терена, особено около точката на дузпата. Заради това цели 9 дузпи бяха изпуснати от играчи на двата тима. В герой за "звездашите" се превърна бившият страж на Лудогорец Милан Борян, който хвана 3 дузпи и реализира една, а в редовното време се отчете с няколко важни спасявания.

Антигерой за Копенхаген пък стана Йонас Уинд, който изпусна решителната дузпа за датчаните. В плейофите Цървена Звезда ще се изправи срещу швейцарския Йънг Бойс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички