Ето как Ливърпул и Манчестър Юнайтед могат да отпаднат от Шампионска лига


Ето как Ливърпул и Манчестър Юнайтед могат да отпаднат от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2598 0

През този сезона английските тимове постигат отлични резултати в груповата фаза на Шампионска лига и това "хвана окото" на медиите през есента. Челси, Манчестър Сити и Тотнъм са сигурни участници във фазата на директните елиминации, но нещата не седят по същия начин за двата най-успешни клуба на Острова - Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Мърсисайдци са първи в предварителна група E, където са още тимовете на Севиля, Спартак Москва и Марибор. Играчите на Юрген Клоп нямат поражение до момента, а головата им разлика е 16:6, но участието им на 1/8-финалите не е никак сигурно. В последния мач от групата "червените" приемат на "Анфийлд" Спартак Москва. Ако руският шампион стигне до победа с минималното 1:0 и Севиля надделее над Марибор, то Ливърпул ще трябва да се примири с участие в Лига Европа.

Подобно е и положението с другия голям тим в Англия Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" са лидери с 12 пункта в групата си, където компания им правят Базел, ЦСКА Москва и Бенфика. Шансът обаче играчите на Жозе Моуриньо да отпаднат от най-комерсиалния футболен турнир се равнява на 0. За да останат втори в групата, те трябва да загубят домакинството си в последния кръг от ЦСКА с 5 гола разлика, а ако паднат с 6 или повече гола разлика, те ще завършат на третата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички