Ето как Диего Симеоне и Юрген Клоп обясниха случката след края на мача Атлетико Мадрид - Ливърпул (ВИДЕО)


Ето как Диего Симеоне и Юрген Клоп обясниха случката след края на мача Атлетико Мадрид - Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

6084 0

Във вторник вечер Атлетико Мадрид и Ливърпул спретнаха истински спектакъл в Шампионска лига за неутралните фенове, след като си вкараха общо 5 гола, а срещата мина през какви ли не драматични обрати. В крайна сметка мърсисайдци победиха с 3:2, но...

След последния съдийски сигнал треньорът на "дюшекчиите" Чоло Симеоне изобщо не пожела да стисне ръката на колегата си Юрген Клоп и се затича право към тунела на "Уанда Метрополитано". Камерите уловиха и реакцията на германеца - той вдигна иронично палеца си в посока на Симеоне!

"Беше очевидно какво се случи. Аз исках да подам ръка на Симеоне, но не мисля, че той е направил нещо лошо. По-скоро съм ядосан на собствената си реакция. При следващата ни среща ще си стиснем ръцете. Мисля, че Симеоне беше гневен заради самия мач, а не лично на мен", отговори на въпрос на журналисти наставникът на Ливърпул и добави:

"Очаквахме много труден двубой и той беше такъв. В началото действахме перфектно и вкарахме два гола. Атлетико не държи да има голямо притежание на топката. Сами им подарихме гол, с който намалиха. Второто им попадение беше красиво, но след като оставихме огромно свободно пространство".

"На почивката си казахме, че трябва да променим нещо, защото мачът не се развиваше добре. Заиграхме по-стабилно. И двата отбора показаха динамичен футбол. Съперникът остана с 10 човека, а после ние получихме дузпа, така че всичко се обърна в наша полза. Мисля, че съдията взе правилното решение, като отмени дузпата за Атлетико в края. Не ме вълнува как точно сме победили, но трите точки в такъв мач ми носят голяма наслада", каза още Юрген Клоп на пресконференцията.

"Труден мач срещу много силен съперник, който обикновено побеждава с голяма разлика. Не започнахме така, както искахме. След втория допуснат гол се вдигнахме и заиграхме много добре. Можехме дори да направим пълен обрат, но вратарят на Ливърпул ги спаси. Срещу Милан ние бяхме с човек повече, сега се случи обратното. Според нас Гризман не трябваше да бъде изгонен, но съдията беше на друго мнение", пък бе коментарът на Диего Симеоне, който също бе попитан за "случката" с Клоп:

"Обикновено не чакам треньора на другия отбор. Просто не считам за необходимо да го правя. Винаги единият от двамата ще е недоволен от резултата. На много места са възприели тази традиция, но аз не я харесвам. Въпреки това, следващия път, когато се видя с Клоп, със сигурност ще го поздравя", заяви треньорът на Атлети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички