Едва ли помните по-слаба кампания на Кристиано Роналдо в Шампионска лига


Едва ли помните по-слаба кампания на Кристиано Роналдо в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3699 0

Голмайстор №1 в Шампионска лига през последните няколко години Кристиано Роналдо записа своеобразен антирекорд в турнира. За първи път от годините си в Манчестър Юнайтед той записа толкова "ялова" групова фаза в надпреварата, след като съумя да се разпише само 1 път за "бианконерите".

Единственият гол, който португалецът вкара, беше срещу "червените дяволи", и то при загубата с 1:2 на "Алианц Арена" в Торино. Шампионска лига започна ужасяващо за него, след като беше изгонен в мача срещу Валенсия на "Местая" още в първия кръг. Той беше наказан само за 1 мач, а в крайна сметка изигра 389 минути в турнира, разписвайки се едва веднъж.

На сметката си Роналдо записа 25 удара, което изначава, че той вкарва в едва 4% от моментите, в които стреля. С екипа на Реал Мадрид най-слабото му постижение беше 2 гола през сезон 2016/17, но в елиминациите отбеляза цели над 10 гола и спечели голмайсторския приз.

Представянето му за Ювентус, като голмайстор, е най-слабото от последния сезон с Манчестър Юнайтед насам. Тогава Кристиано не отбеляза нито едно попадение, но отборът му игра финал в Шампионска лига, загубен с 0:2 от Барселона. Междувременно стана ясно, че Роналдо ще се признае за "виновен" по дело, което се води срещу него - вижте подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички