Днес е денят! Теглят жребия за 1/8-финалите в Шампионска лига - какво трябва да знаете?


Днес е денят! Теглят жребия за 1/8-финалите в Шампионска лига - какво трябва да знаете?
Снимка: Getty Images/Guliver

1558 0

Освен че днешният понеделник маркира старта на последната пълна работна седмица за 2019 година, днес ще бъде теглен и дългоочакваният жребий за елиминациите в Шампионска лига. 16-те най-добри отбора в Европа тръпнат в очакване да научат своята съдба и кой ще изтегли "късите" клечки, дебнещи в урна №2 преди тегленето в централата на УЕФА в Нион. 

След 6 страхотни кръга в груповата фаза станаха няколко големи изненади, като безспорно най-голямата е отпадането на Аякс, който в последния кръг бе изненадан от Валенсия и отиде в Лига Европа. Няколко от топ отборите пък се класираха на второ място в своите групи, като голямата опасност за "фаворитите" в днешния жребий безспорно е Реал Мадрид. 

По време на жребия днес отборите ще бъдат разделени в две урни, като победителите ще са в първата, а подгласниците - във втората. В осминафиналната фаза все още не могат да се падат отбори от една страна, така че за някои тимове потенциалните съперници са ограничени.

Например за Реал, Атлетико, Тотнъм и Челси потенциалните съперници са 6 на брой заради наличието на два испански и два английски тима в урните. Също така отбори, които са били в една група, не могат да се срещнат на осминафинал. Ето и как са разпределени отборите: 

Първа урна: ПСЖ, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Ювентус, Ливърпул, Барселона, РБ Лайпциг, Валенсия

Втора урна: Реал Мадрид, Тотнъм, Аталанта, Атлетико (Мадрид), Наполи, Борусия Дортмунд, Лион, Челси

Тегленето на жребия е в понеделник по обед, като стартовият час е 13:00 българско време. Първите осминафинали ще се изиграят на 18, 19, 25 и 26 февруари, а реваншите ще бъдат на 10, 11, 17 и 18-и март. Може да следите жребия в Шампионска лига НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички