Деле Али и Тотнъм прегазиха европейския шампион на "Уембли" (ВИДЕО)


Деле Али и Тотнъм прегазиха европейския шампион на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

5225 0

Отборът на Тотнъм нанесе първа загуба за сезона на Европейския клубен шампион Реал Мадрид, след като в мач от Група Н на Шампионска лига лондончани се наложиха с 3:1.

С два гола за "шпорите" се отчете Деле Али, а Кристиан Ериксен подпечата успеха на тима. В края на срещата Кристиано Роналдо вкара дежурния си гол в турнира. С тази победа Тотнъм си гарантира участие в елиминационната фаза, като са лидери с актив от 10 точки, а "белия балет" остава втори със 7 пункта.

Реал Мадрид установи начален натиск. В 5' гостите направиха и най-добрата си атака, след като Роналдо разви нападението по дясното крило и изведе Хакими. Неговото центриране обаче не намери нито един от 5-мата играчи в черни фланелки, окупирали пеналтерията на Лорис.

Реал Мадрид обаче допусна и много неточности в собствената си половина, а Хари Кейн и Кристиан Ериксен пропуснаха два страхотни положения след вещи намеси на Касия, а след това и на Рамос.

В 26' защитата на Реал беше матирана, след като Марсело позволи топката да стигне до Трипиър в наказателното поле, а той пусна прострелен пас за Деле Али - халфът се намърда между Начо и Рамос и реализира спокойно за 1:0. При повторението се видя, че Трипиър бе в положение на засада в момента на подаването.

4' преди края на първата част домакините можеха да отбележат втори гол в срещата, след като Кико Касия се хвърли да спасява удар на Хари Кейн, но ударът на нападателя срещна тялото на Серхио Рамос.

Последва добра контра атака на гостите, при която Карим Бензема напредна по десния фланг и нахлу в наказателното поле. Там той реши да комбинира с Кристиано Роналдо, но ударът на португалеца бе блокиран от защитник в бяло.

Втората част започна равностойно, като дори гостите на моменти бяха по-добри, но 35' преди края на срещата Деле Али вкара втория си гол в мача. Английският национал получи в средата на терена, на два пъти финтира Каземиро, а последвалият удар срещна тялото на Рамос и Касия не успя да реагира - 2:0.

В 61' Реал можеше да върне единия гол от изоставането си при центриране от корнер. Рамос бе над всички и свали кълбото в малкото наказателно поле, където Роналдо не успя да отправи удар на около един метър от гол линията. Последва разбъркване и нов опит на капитана на "белите", но шутът му бе париран от португалския му съотборник.

В 65' Кристиан Ериксен сложи край на спора в срещата с трети гол. Деле Али открадна в собствената си половина и комбинира бързо с Кейн, който видя включването на Ериксен и комбинира с него. Последният пък без проблем направи резултата класичекси.

10' преди края на срещата Роналдо върна едно попадение за своя тим след разбъркване в наказателното поле на Тотнъм и рикошет в тялото на играч на домакините.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм (3-4-3): Лорис, Алдервейрълд, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дайер, Уинкс, Ериксен, Трипиер, Али, Кейн

Реал Мадрид (4-1-2-1-2): Касия, Марсело, Начо, Рамос, Хакими, Кроос, Каземиро, Модрич, Иско, Бензема, Роналдо

Преди мача

Английския Тотнъм приема на "Уембли" шампионът на Испания и Европа Реал Мадрид в най-интересния двубой от 8-те срещи тази вечер. Двата тима са лидери в своята група Н, като са с по 7 точки и еднаква голова разлика.

"Шпорите" гостуваха в предишния си мач на "Сантяго Бернабеу", когато срещата завърши 1:1. В Англия тимът се представя задоволително и заема третата позиция с 20 точки, като изостава на 8 от лидера Манчестър Сити.

В Испания нещата не са толкова цветущи за "кралския клуб". Защитаващият титлата си тим вече изостава на 8 точки от големия враг и лидер в класирането Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички