Тотнъм показа, че може да се мери дори с най-големите (ВИДЕО)


Тотнъм показа, че може да се мери дори с най-големите (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3484 0

Реал Мадрид и Тотнъм не успяха да се победят в най-чакания двубой в програмата на Шампионска лига във вторник вечер. Английският тим успя да стигне до 1:1 срещу шампиона в турнира и дори можеше да спечели, но в крайна сметка двата тима поделиха точките.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5' домакините имаха страхотен шанс да поведат. Марсело центрира в наказателното поле, като Ахраф се включи отлично. Той върна пред вратата за Роналдо, който с глава стреля право в гредата. Топката обаче остана в игра и се озова в Бензема, който вместо да я прати във вратата, стреля встрани.

В 16' Ашраф, Модрич, Бензема и Модрич комбинираха с по едно докосване, като накрая топката се озова в кракатан а Кристиано. Той напредна и стреля, но топката отново мина встрани. Две минути по-късно Кейн беше изпуснат при корнер и стреля с глава, но право в Навас, който изби над вратата.

В 28' падна и първото попадение в мача, което бе във вратата на Кейлор Навас. Орие напредна по дясното крило и се опита да намери Хари Кейн. Нападателят се опита да отиграе с пета, но не успя да уцели. Вместо него обаче Варан засече и прехвърли своя вратар - 0:1 за "шпорите".

Реал Мадрид се хвърли да изравнява и опропасти куп положения чрез Иско, Бензема и Роналдо. В 41' обаче Реал Мадрид получи право да изпълнява дузпа. Кроос проби в наказателното поле и беше спънат, а дузпата беше точно изпълнена от Кристиано Роналдо - 1:1 на "Бернабеу".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид засипа вратата на Лорис с удари и като по чудо в първите 15 минуи на полувремето гол не падна. Карим Бензема пръв получи шанс да се разпише, след като засече центриране само на метър от голлинията, но стреля в крака на Лорис. Кристиано Роналдо пробва два удара, които не намериха очертанията, а в същото време две много опасни подавания за Тони Кроос в последния момент бяха пресечени от защитник - все още 1:1 в столицата на Испания.

В 63' Каземиро изведе в предни позиции Кристиано Роналдо, който надигра защитник и веднага стреля, но Лорис с една ръка успя да избие в корнер. Последва негова солова акция, при която мина покрай двама и отново стреля, но пак френският национал беше последна преграда.

В следващите минути обаче Кейлор Навас се превърна в герой за Реал Мадрид. Защитата на домакините буквално заспа на два пъти, като и двата пъти Хари Кейн и Кристиан Ериксен се озоваха очи в очи със стража на домакините. Той обаче се отчете с две невъзможни спасявания, запазвайки шанса за победа на своите.

В последните 15 минути Реал Мадрид се задоволи само да центрира топката, което не доведе до нищо сериозно пред вратата на Тотнъм. Така двата отбора завършиха 1:1 в страхотен мач, който изиграха.

Tottenham et Lloris résistent au Real ! от www.nGolos.com на Rutube.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Навас, Хакими. Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бензема, Роналдо

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Алдервейрълд, Санчес, Дайър, Сисоко, Уинкс, Ериксен, Йоренте, Аурие, ЙКейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Шпорите" се представят по коренно различен начин през настоящата надпревара. Още в първия кръг те шокираха Борусия (Дортмунд) с 3:1 у дома, а след това биха комфортно с 3:0 АПОЕЛ. Сега обаче пред възпитаниците на Маурисио Почетино се изправя най-голямото им изпитание - Реал Мадрид.

"Белия балет" постигна същите победи, но спечели в Дортмунд като гост след впечатляваща игра на Роналдо и Бейл. През уикенда Зинедин Зидан отново ротира своя отбор, за да са готови остновните футболисти за Тотнъм. Цета на "кралете" е първото място и победата за тях е задължителна.

Двата отбора се срещнаха за последно през 2015, когато  в приятелски мач Реал спечели срещу Тотнъм с 2:0. В Шампионска лига "белия балет" има две победи над английския тим - с 4:0 на "Сантиаго Бернабеу" и 0:1 на "Уайт Харт Лейн". Двата мача бяха във фазата на елиминациите на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички