Deja Vu: Байерн пак унижи Арсенал с 5:1, този път в Лондон (ВИДЕО)


Deja Vu: Байерн пак унижи Арсенал с 5:1, този път в Лондон (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2489 0

Отборът на Байерн (Мюнхен) си осигури участието на 1/4-финалите в Шампионска лига, след като във втори пореден мачот 1/8-финалите на турнира надделя над Арсенал с 5:1. След като баварците надделяха у дома с този резултат, днес тесе подиграха със съперника си и с общ резултат 10:2 продължават напред в резултата.

Арсенал игра по-добре през първата част и се оттегли с преднина от 1:0 с гол на Тио Уолкът, но след почивката нещата за "топчиите" станаха тежки. Първо Лоран Косчелни изърши нарушение, от което последва дузпа реализирана от Роберт Левандовски, а капитанът на лондончани бе изгонен след реплики към съдията. Голове на Ариен Робен, Дъглас Коста и два на Артуро Видал подпечатаха успеха за Байерн.

Sportlive.bg ще проследи срещата на живо.

Срещата започна с двуминутно забавяне, след като феновете на Байерн хвърлиха множество бели ленти на игрището и опънаха трансперант, който гласеше: Футболът не струва без феновете!

Играчите на Арсенал стартираха срещата пасивно, но след 7' започнаха да поглеждат към вратата на Мануел Нойер. При корнер в 12' Оливие Жиру като по чудо не откри резултата, след като негов удар с глава "облиза" левия стълб на вратата на гостите. Добрата игра на домакините даде резултат и в 20' Арсенал поведе. Тио Уолкът получи топката след изпълнение на тъч и напредна в половината на Байерн. Нахлу на скорост по десния фланг в наказателното поле и с топовен удар от малък ъгъл матира стража на немците - 1:0.

Добрата игра на "артилеристите" продължи и в 33' Шкодран Мустафи изведе Уолкът по същия начин, както при попадението и английкият национал отново опита късмета си, но този път шутът му излезе в аут.

Най-добрата възможност за гостите бе в 38', когато Ариен Робен изведе очи в очи Роберт Левандовски с Давид Оспина, но ударът на централния нападател излезе в аут.

Втората част започна по-добре за домакините и в 48' като по чудо не се стигна до втори гол във вратата на Нойер. Оливие Жиру отново бе близко до това да отбележи с глава, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Ударър на французина обаче премина над вратата.

60 секунди по-късно Матс Хумелс опита хитро да излъже защитата на Арсенал след изпълнение на фаул, но защитникът на баварците бе в положение на засада.

В 52' Лоран Косчелни направи нещо безумно. Капитанът на "топчиите" първо фаулира Левандовски в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, а след това защитникът влезе в пререкание с допълнителния съдия, за което получи и втори жълт, респективно червен картон. Левандовски застана зад топката и вкара - 1:1.

В 68' интригата бе напълно убита от тима на Карло Анчелоти, след като Ариен Робен се разписа за 2:1. Оспина не изрита добре топката напред и именно холандецът я пресече, след което последваха няколко неуспешни опита за изчистване от защитата на "топчиите", а в крайна сметка Робен се оказа най-съобразителен пред наказателното поле, открадна кълбото и прониза стража на домакините.

В 76' се стигна до поредно положение пред вратата на Оспина, но ударът на Левандовски като по чудо срещна гредата, а не се оплете в мрежата. Секунди по-късно полският нападател бе изведен сам в половината на Арсенал, но си поведе топката прекалено силно и Оспина излезе и улови.

Все пак германците стигнаха до трети гол чрез Дългас Коста, който се появи като резерва. Крилото навлезе в половината на лондончани от дясно, освободи се от защитник в червено, след което по диагонал парира Оспина - 1:3.

Нещата за Арсен Венгер и неговите момчета станаха още по-сложни в 80', когато Артуро Видал пресече грешен пас в защитата на Арсенал и след това прехвърли стража на противника за 1:4.

Пет минути преди края Артуро Видал вкара втория си гол в мача, който отново бе като на тренировка за Байерн. Ренато Санчес се отчете с асистенция за един от най-лесните голове в кариерата на чилиеца.

Състави:

Арсен Венгер е избрал да започне мача с Давид Оспина, Ектор Белерин, Шкодран Мустафи, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Аарън Рамзи, Гранит Джака, Тио Уолкът, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Оливие Жиру и Алексис Санчес.

За гостите на терена ще излезнат Мануел Нойер, Рафиня, Матс Хумелс, Хави Мартинес, Давид Алаба, Артуро Видал, Шаби Алонсо, Тиаго Алкантара, Ариен Робен, Франк Рибер и Роберт Левандовски.

Преди мача

Отборът на Арсенал има наглед невъзможната задача да се класира сред най-добрите 8 в Шампионска лига. Играчите на Арсен Венгер ще трябва да наваксват 4 гола пасив от първия мач.

През уикенда пък "топчиите" загубиха дербито на кръга в английската Висша лига, след като бяха победени от Ливърпул с 3:1 на "Анфийлд". 

В тима от Лондон в момента има две големи въпросителни. Ще напусне ли Арсен Венгер поста си след края на лятото и има ли конфронтации между Алексис Санчес и останалите играчи на тима.

По-рано през деня се появи информация в английските медии, че френският специалист е обявил решението си пред играчите днес, но информацията още не е потвърдена.

Вчера не пресконференцията преди мача пък Венгер обяви, че проблеми между Санчес и него няма.

Байерн изглежда сигурен участник в 1/4-финалите на турнира, като момчетата на Карло Анчелоти се представят отлично както в турнира на богатите, така и в родната си Бундеслига, където са убедителни лидери и се стремят към поредна шампионска титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички