Четвъртфиналите в Шампионска лига са любими на Реал Мадрид


Четвъртфиналите в Шампионска лига са любими на Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/GettyImages

1297 0

Тази вечер Ювентус посреща Реал Мадрид в първи четвъртфинал на Шампионска лига. Срещата е от 21:45 часа и ще може да я следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG. "Белия балет" е триумфирал общо 12 пъти в Европа, като в останалите пъти отпадането на тима почти никога не е било на тази фаза от турнира.

От 34 четвъртфинала Реал е минавал към полуфиналите цели 28 пъти, което над 82% успеваемост. Отборът не е отпадал на тази фаза от сезон 2003/04 от Монако. След това мадридчани трябваше да изстрадат 6 отпадания на 1/8-финалите, а по време на престоя на Жозе Моуриньо пък се сбогуваха с Шампионска лига на полуфиналите.

В последните 4 издания на турнира обаче само веднъж не вдигнаха трофея. Отборът, който най-много страда от статистиката на Реал на 1/4-финалите е Байерн (Мюнхен). Баварците са губили и трите пъти в срещите си тях, като последната бе миналата година. Ювентус се е изправял два пъти срещу "кралския клуб", като през сезон 1961/62 Реал печели, но 34 години по-късно Юве изравнява статистиката. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички