Битката на треньорите между Байерн и Реал


Битката на треньорите между Байерн и Реал
Снимка: Getty Images / Guliver

873 0

Срещата между Байерн Мюнхен и Реал Мадрид тази вечер се очертава да бъде повече от зрелищна. Двата отбора излизат в 1/4-финална среща в Шампионската лига, а крайният победител от това дерби ще бъде големият фаворит за спечелването на турнира.

Двата тима притежават невероятни играчи, но едно друго съперничество също буди интереса на футболните запалянковци - Карло Анчелоти и Зинедин Зидан.

Двамата работеха съвместно в Белия балет и дори спечелиха Шампионската лига през 2014 година. В лятото на 2015 Анчелоти бе уволнен от Флорентино Перес, макар че официалната информация бе за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Тимът бе поет от Рафа Бенитез, но малко след това и той бе уволнен. Така се стигна и до назначаването на легендарния френски полузащитник.

До този момент Зизу е водил Реал Мадрид в общо 74 мача във всички турнири. Отборът е постигнал 54 победи за този период, което в процентово отношение прави 72,97%. Реал е спечелил 3 титли под ръководството на Зидан (Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство).

Карло Анчелоти има два пълни сезона начело на мадридчани. Съставът е изиграл 119 официални мача под негово ръководство и е спечелил 89 от тях - 74,79%. Италианецът е спечелил цели 4 трофея за двете си години начело на Реал (Шампионска лига, Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство и Купата на Краля).

Цифрите не могат да дадат еднозначен отговор кой от двамата е по-добър в Реал или кой ще надделее в този сблъсък. Анчелоти има значително повече опит в подобни битки, но Зидан е жаден за слава и в новото си амплоа на треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички