Нов гигантски сблъсък в Шампионска лига


Нов гигантски сблъсък в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1081 0

Тази вечер предстои още един гигантски сблъсък в Шампионска лига - между Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен). Срещата е на стадион "Алиан Арена" от 21:45 часа.  

Немският колос е един от най-неудобните съперници на Реал. "Белия балет" спечели категорично последното си гостуване тук с 4:0 на полуфиналите през 2014 година, но в останалите 10 визити на баварска земя имат само едно равенство и 9 поражения.

Предстоящата среща ще бъде малко по-особена и заради треньорите на двата тима. Именно при Карло Анчелоти, френският наставник Зинедин Зидан направи първите си стъпки в треньорството.

Той беше асистент на италианския специалист през сезон 2013/2014, след което бившият национал на Франция реши да напусне щаба на Анчелоти, за да води втория отбор на "Кралския клуб". През януари 2016 година той застана начело на испанския гранд и оттогава пише своята приказка, като през миналия сезон спечели и трофея в Шампионска лига. 

"Белия балет" няма поражение в последните си 12 мача в турнира, а в последните осем от тях е вкарал поне по два гола. Байерн обаче се намира в рекордна за ШЛ серия от 16 поредни домакински победи и спечелиха пет от последните си шест мача в турнира, вкарвайки поне по два гола в тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички