Барселона ще се надява на ново чудо в Шампионска лига срещу ПСЖ, след като Мбапе се развихри при разгром


Барселона ще се надява на ново чудо в Шампионска лига срещу ПСЖ, след като Мбапе се развихри при разгром
Снимка: Getty Images/Guliver

9567 0

Барселона и ПСЖ сътвориха истинско шоу за футболния привърженик в първи осминафинален двубой от сблъсъка между двата тима в Шампионска лига. Френският шампион надделя с 4:1, след като осъществи пълен обрат в срещата. Реваншът между двата тима е след 3 седмици (10.03).

Над всички в мача бе младата звезда Килиан Мбапе, който се представи феноменално и дори реализира хеттрик. Другото попадения за парижани бе дело на Мойс Кийн, а преди всички тях Лионел Меси бе дал аванс на Барселона след отлично начало и гол от дузпа.

Така Барселона ще се надява отново да осъществи обрат срещу ПСЖ след неуспешен първи мач, какъвто бе случаят през 2017 година. Тогава каталунците стопяват дори още по-голямо изоставане, след като губят с 0:4 първата среща, а на реванша печелят с 6:1.

ЛИКУВАЩ МБАПЕ И ТЪЖЕН МЕСИ (ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - ПСЖ)

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Меси, Гризман

ПСЖ: Навас, Флоренци, Кимпембе, Маркиньос, Курзава, Паредес, Верати, Гей, Мбапе, Кийн, Икарди

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 5 минути от срещата минаха на един дъх, а гостите от Париж демонстрираха огромно желание. Още в първите секунди Мбапе бе изведен зад защитата на каталунците, но защитниците и Тер Щеген се справиха и французинът бе тласнат към фланга, откъдето вече не бе заплаха.

В 14-ата минута Барселона отговори подобаващо. Антоан Гризман бе изведен в наказателното поле, но ударът за него бе твърде малък и опитът за удар бе успешно блокиран от Кейлор Навас.

5 минути по-късно отново парижани бяха на ход. Килиан Мбапе някак успя да промуши топката през няколко противникови футболисти и да изведе Икарди, който обаче сякаш не вярваше, че е в редовна позиция и действа разсеяно, отправяйки слаб удар с по-слабия си ляв крак.

27' - 1:0! Барселона излезе напред в резултата, след като Лионел Меси вкара от дузпа с безапелационно изпълнение. 11-метровият наказателен удар бе отсъден, след като Френки де Йонг бе препънат в наказателното поле на парижани от Курзава. При първоначалните кадри изглеждаше сякаш Френки сам се препъва, но при едно от повторенията ясно се видя как Курзава докосва Де Йонг в петата и го спъва.

32' - 1:1! Бързо-бързо парижани успяха да възстановят паритета чрез своята голяма звезда Килиан Мбапе. Курзава получи извеждащо подаване отляво, подаде към Верати, който елегентно с едно докосване отклони към Мбапе. Младият нападател финтира и от близка дистанция бе безпощаден.

Само 3 минути по-късно обратът можеше да бъде пълен, след като Мбапе се пребори на аутлинията, използвайки своята физика, след което подаде в наказателното поле към Курзава, който без да се бави стреля. Топката мина между краката на противников играч, но Тер Щеген реагира брилянтно. Стигна се до ъглов удар, който не доведе до положение за ПСЖ, но породи контраатака за каталунците. Гризман направи дълъг спринт и стреля от наказателното поле, но ударът му мина с малко встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

5 минути след началото на втората част френският шампион имаше добра възможност за гол. След като Икарди остави топката в наказателното поле за Мойс Кийн, който стреля, топката се отклони от крака на Алба, но Тер Щеген се намеси отлично, като падайки на земята, спаси с една ръка.

65' - 1:2! Пълният обрат в срещата е факт! Флоренци бе изведен с великолепно подаване, той напредна в наказателното поле и пусна успореден пас. Топката бе избита от Тер Щеген и не стигна до Икарди, но там бе Мбапе, който реализира втория си гол в срещата.

Само секунди по-късно Мбапе можеше да отбележи и своя хеттрик, след като финтира добре Сержиньо Дест и остана срещу Тер Щеген, но немският страж спаси по великолепен начин с крак.

70' - 1:3! Мойс Кийн също се записва сред голмайсторите. Паредес центрира от пряк свободен удар, а италианският нападател бе оставен непокрит и наказа непростимата грешка на отбраната на каталунците.

В 82-рата минута Кейлор Навас бе напът да сътвори огромна глупост, след като се забави максимално, остави Гризман да го доближи и накрая изрита топката в него, а тя за малко не влезе във вратата му, минавайки покрай гредата.

85' - 1:4! ПСЖ нанесе още един удар, този път на контраатака, а голмайстор отново бе Мбапе, който оформи своя хеттрик. Той получи Дракслер и с едно прецизно докосване насочи топката в далечния ъгъл и не остави шансове на Тер Щеген.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Битките в Шампионска лига се подновяват, като е време за елиминационните сблъсъци. Те стартират с безспорно една от най-интересните двойки - Барселона срещу ПСЖ. Зарядът в двубоя ще е още по-засилен и поради историята между двата клуба извън футболния терен - на трансферния пазар.

Напрежението е особено високо в последните месеци, в които от ПСЖ нееднократно изявиха публично желание да привлекат голямата звезда и легенда на каталунците Лионел Меси, чийто договор изтича в края на сезона. Ръководни фактори, треньор, играчи - всички от парижани говориха по темата открито, което изобщо не се хареса на "блаугранас".

ПСЖ има за какво да си отмъщава обаче на самия футболен терен. Всички помнят историческия сблъсък между двата тима през 2017 година на същата фаза от същия турнир, когато френският шампион печели убедително с 4:0 като домакин първия двубой.

Следва реванш на "Камп Ноу", който остави зрителите втрещени. Барселона побеждава с 6:1, като до 88-ата минута резултатът е 3:1, като съдийските решения в края също бяха спорни, което направи обстановката взривоопасна.

За съжаление на зрителите, една от големите звезди на френския шампион Неймар няма да може да се изправи срещу приятеля си Меси и срещу бившия си отбор, тъй като получи контузия. Аут от срещата за парижани е и Анхел ди Мария, както и Хуан Бернат, докато за Барселона - Роналд Араухо, Сержи Роберто, Коутиньо, както и дълготрайно контузеният Ансу Фати. Брейтуейт и Пике са под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички