Барселона и съдията - приказка с щастлив край (ВИДЕО)


Барселона и съдията - приказка с щастлив край (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

9111 0

След епичната победа на Барселона над ПСЖ, класирала тима на каталунците за 1/4-финалите в Шампионската лига, редица фенове и анализатори не спират да коментират спорните ситуации.

Всички те бяха в полза на Барселона, което неминуемо повдига вечния въпрос: Подпират ли съдиите Барса?

Ето и трите най-коментирани положения:

1) Дузпата срещу Неймар

Самото отиграване на десния бранител на ПСЖ Томас Муниер бе повече от смехотворно за играч от такъв калибър. Белгиецът се спъна сам самичък, а след това връхлетя върху Неймар, който преигра леко в ситуацията, но дузпа наистина имаше.

2) Неотсъдената дузпа срещу Анхел ди Мария

При резултат 3:1 в полза на Барса, Анхел ди Мария остана очи в очи със стража Тер Щеген, когато от нищото се появи Хавиер Масчерано и изрита своя сънародник. Главният съдия на срещата Дениз Айтакин подмина ситуацията. Самият Масчерано след мача призна, че има дузпа и е бил изненадан, че съдията е подминал нарушението.

3) Дузпата срещу Суарез

Колкото и да се овърта в тази ситуация, истината е една - дузпа не съществува. Вместо това Суарез трябваше да получи жълт картон за симулация, което щеше да е неговия втори в срещата.

Интересно е да се отбележи как помощник съдията помогна на главния арбитър да отсъди дузпа в първата ситуация, а при втората дузпа си замълча.

Истината е, че съдията помогна в няколко ситуации на Барселона, но играчите на парижани трябва да се сърдят сами на себе си. Детински грешки в отбрана, автогол в стил "Димитър Везалов" и трагично отборно представяне. Това е просто недопустимо за играчи със заплата от по няколко милиона евро на година. Горко на феновете на парижани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички