Байерн (Мюнхен) потрепери, но взе трите точки и от Олимпиакос


Байерн (Мюнхен) потрепери, но взе трите точки и от Олимпиакос
Снимка: Getty Images/Guliver

1685 0

Байерн (Мюнхен) се позатрудни, но успя да победи като гост Олимпиакос. Баварците победиха с 2:3 и продължават с отличната си серия в Шампионска лига. Немският шампион е на първо място в група B с 9 точки, а втори е Тотнъм с 4 точки. Роберт Левандовски и Толисо бяха точни в днешния двубой, а Цимикас и Гилерме се разписаха за домакините. 

Двата отбора изиграха динамични начални минути, като търсеха попадения и се хвърлиха в атака. Коутиньо бе сред активните на терена, но опитите му бяха осуетени от домакинската защита. Първият удар обаче бе нанесен от домакините. В 23' Константинос Цимикас намери Юсеф Ел Араби в наказателното поле с добро центриране, като Ел Араби отбеляза в долния десен ъгъл с удар отблизо с глава. 1:0.

Баварците се активизираха след попадението и 10 минути след него възстановиха равенството. Левандовски изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле за 1:1. В 39' Филипе Коутиньо прибра перфектен пас в наказателното поле и изстреля топката, но точно над напречната греда. До края на полувремето немският тим бе по-активен, но не се стигна до нови попълнения.

В началните минути от втората част Янис Мерия успя да се измъкне от пазача си и засече високо подаване, но прати топката малко встрани от дясната греда. В 50' Андреас Бушалакис нанесе рязък удар от границата на наказателното поле след рикошет, но топката премина високо над напречната греда. В 62' Байерн стигна до пълен обрат в двубоя. Левандовски отбеляза след страхотно завършващо отиграване, след като си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и вкара за 1:2.

В 75' топката рикошира и достигна до краката на Толисо малко зад линията на наказателното поле. Той не се подвоуми и изстреля великолепен удар в горния десен ъгъл за 1:3. 4 минути след това Олимпиакос успя да намали резултата. Гилерме  пое в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, пратил топката покрай безпомощния Мануел Нойер за 2:3. В 88' Олимпиакос пропиля страхотен шанс да изравни резултата. Поденсе си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към средата на целта, но Нойер направи удивително спасяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички