Атлетико Мадрид сдаде първото място след изненадващо равенство


Атлетико Мадрид сдаде първото място след изненадващо равенство
Снимка: Guliver/GettyImages

870 0

Този сезон Атлетико Мадрид не допусна грешките от миналогодишната кампания и ще играе в елиминациите на Шампионска лига, но ще има далеч по-сериозен съперник в слеващата фаза заради несериозността, с която представителите на Ла Лига се отнесоха към последния си мач срещу Брюж.

"Дюшекчиите" поиграха 25 минути, в които можеха да отбележат, но не съумяха, а в крайна сметка стигнаха само до 0:0 и останаха на второ място в група А на най-комерсиалния клубен турнир.

Гостите от Испания направиха сериозна обсада на вратата на Хорват, а в 7' Коке беше изпуснат при центриране в наказателното поле. Коке стреля добре, но топката рикошира и излезе в корнер. В 11' Томас Партей пък направи сериозен пропуск, след като от удобна позиция прати топката право във вратаря.

В 25' Антоан Гризман също влезе в листата с грешници, след като получи отлична топка в пеналтерията, освободи се и стреля, но Хорват отново се намеси. Това беше и последният точен удар в мача за Атлетико. През вторите 45 минути домакините можеха да спечелят, но Облак направи прекрасно спасяване срещу Перес, запазвайки нулевото равенство.

Така, след като успя да изпревари Борусия в минали кръг, сега "дюшекчиите" изпуснаха лидерството си и двата тима завършиха с по 13 точки. Заради по-убедителната победа на "жълто-черните" в преките двубои (3:0 на "Сигнал Идуна Парк" срещу 2:0 на "Уанда Метрополитано), тимът от Дортмунд се класира под №1, а в Лига Европа ще играе Брюж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички