Козовете на Арсенал във Висшата лига


Козовете на Арсенал във Висшата лига
Снимка: Getty Images

411 0

Играчите на един отбор са най-ценният капитал във футбола, макар и някои фенове да залагат повече на значението, което имат мениджърите. Неслучайно най-богатите клубове в света разполагат с голям бюджет, който им позволява да привличат по-добри изпълнители на отделните постове.

А един от големите играчи на трансферния пазар в последните години е и лондонският Арсенал. „Топчиите“ за малко не станаха шампиони миналия сезон, като през пролетта бяха лидери във временното класиране. В заключителния етап на първенството „топчиите“ не успяха да се справят устрема на Ман Сити, завоювал титлата във Висшата лига, а след това и Шампионската лига.

Несъмнено един от играчите, допринесъл за възхода на лондончани предишния сезон бе Габриел Мартинели. Нападателят е ключов за Арсенал и през настоящата кампания. Включванията на Мартинели в лявата част та атаката донесоха баланс на „топчиите“. Бразилецът притежава отлична бързина и играе директно.

Най-голям е приносът на Мартинели в отнемането на топката от противникови състезатели. Но бразилецът е способен да предоставя отлични пасове и на своите съотборници, извеждайки ги на голови позиции. Нападателят притежава великолепен удар и може да стреля от почти всякакво разстояние.

През миналата кампания Мартинели отбеляза 15 попадения във Висшата лига, добавяйки и 5 асистенции. Сред нападателите на Арсенал важна роля играе и Габриел Жезус. Все пак футболистът има какво още да даде на своя отбор и този сезон. През миналата кампания Жезус се отчете с 11 гола, но далеч по-голям е приносът му като играч, откриващ празни пространства за своите съотборници. Жезус притежава отлична техника и владее до съвършенство пасовете с едно докосване.

Жезус е един от лидерите в Арсенал и по друг показател. Бразилецът сред футболистите с най-много игрово време от състава на лондончани през миналата кампания. По показателя на очаквани голове и асистенции от играча, той се нарежда до големите звезди във Висшата лига – Салах от Ливърпул и Холанд от Ман Сити.

Въпреки несъмнения си принос към добрите резултати на Арсенал, Жезус не е толкова жизненоважен за лондончани. Неговото отсъствие не се отрази по никакъв начин на „топчиите“ в някои от мачовете, като тимът успя да постигне победи. Но присъствието на Жезус в Арсенал гарантира по-красив и атакуващ футбол.

Залаганията на мачове от Висшата лига не носи само адреналин, а и възможност да спечелите немалка сума пари. В България има доказани онлайн букмейкъри, в чиито сайтове може да опитате късмета си, предвиждайки мачовете на водещите отбори в английското първенство. За целта използвайте опцията за изтегляне на мобилно приложение winbet, с което винаги ще бъдете информирани за актуалните коефициенти и пазари за предстоящите кръгове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички