Антонио Конте и Челси ще играят на "риск печели, риск губи"


Антонио Конте и Челси ще играят на "риск печели, риск губи"
Снимка: Guliver/GettyImages

1129 0

Челси се завръща в Шампионска лига след едногодишно отсъствие, като в първия мач възпитаниците на Антонио Конте имат сравнително лесна задача - домакински двубой срещу аутсайдера в групата Карабаг. Мачът обаче е важен, тъй като другите два тима са Рома и Атлетико Мадрид и грешка срещу азербайджанския тим може да струва скъпо.

Въпреки това италианският специалист ще направи няколко промени в състава си и ще даде шанс на футболисти, които се изявяват по-малко от началото на сезона. Причина за това е, че отборът има 7 мача в рамките на само 21 дни. Освен това през следващия уикенд е дербито срещу Арсенал.

"Винаги има риск, независимо какво решение вземеш. Може да се счете за риск да пусна състава, който игра срещу Лестър. Тогава ще ме питате защо не съм променил отбора", каза по време на пресконференция Конте.

"Това е нашата работа. Трябва да използвам очите си, както и опита си като треньор и футболист. Ако спечелиш - това е било най-доброто решение, ако загубиш - най-лошото. Но трябва да сме реалисти - имаме 7 мача за 21 дни. Да играеш по един мач на всеки 3 дни изобщо не е лесно.

В Англия е много по-трудно да дадеш почивка на играчите си. В предишния си клуб си позволявах това преди Шампионкса лига, но в Англия това е почти невъзможно - рискуваш твърде много", каза още той.

Алваро Мората и Еден Азар почти със сигурност няма да играят в срещата, но по всяка вероятност ще са на пейката и може да се появят в игра при лошо стечение на резултата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички