Алегри подчерта: Може и да сме на финал, но все още нищо не сме спечелили


Алегри подчерта: Може и да сме на финал, но все още нищо не сме спечелили
Снимка: Gulliver/GettyImages

1861 0

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази задоволството си, че отборът се е класирал за финала на Шампионска лига, но подчерта на играчите си - "бианконерите" още нищо не са спечелили.

"Щастлив съм за играчите, че стигнахме до финала, но трябва да останем съсредоточени, защото още нищо не сме спечелили. Не искам да си приписвам заслуги, а просто си върша работата със спокойствие и ентусиазъм. Обичам това, което правя, треньорството ме отпуска. Когато стресът ми дойде в повече, вероятно ще се откажа", заяви Алегри.

Още до почивката "старата госпожа" поведе с 2:0, но в 69' Мбапе намали, а Монако играеше значително по-добре, преди Ювентус да заиграе отново на пълни обороти, обричайки всички шансове на съперника си. Това съвпадна и с нарушението на Камил Глик срещу Игуаин, който пострада при сблъсък между двамата.

"Смятам, че този фаул и голът на съперника ни събудиха. Спомнихме си, че никога не трябва да мислим, че един мач е свършил преди последния сигнал. Трябваше да бъдем по-концентрирани при корнера и да не допускаме да ни вкарат, но смятам, че нарушението на Глик всъщност ни подейства отрезвяващо", допълни наставникът.

Накрая той коментира думите на Джанлуиджи Буфон, че Юве все още има работа за вършене и достигането до финала нищо не значи.

"Джиджи е прав, на финал сме, но сега трябва да опитаме да го спечелим. Да се надяваме, че сега е нашата година. Смятам, че имаме реален шанс да спечелим Шампионската лига. Трябва да бъдем по-концентрирани и да задържаме по-добре топката. Предстоят ни важни мачове следващия месец. Една загуба от Рома може да върне интригата в битката за титлата. Имаме да играем и финал с Лацио за Купата на Италия, така че няма да е лесно", смята специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички