За първи път всички осминафиналисти в ШЛ са от топ 5 лигите на Европа


За първи път всички осминафиналисти в ШЛ са от топ 5 лигите на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1262 0

Вчера се изиграха и последните мачове в групите на Шампионска лига и станаха ясни всички участници в плейофите на турнира. При тях прави впечатление, че всички 16 отбора са членове на топ 5 първенствата на Европа без изключение.

Интересно е да се отбележи, че не всички участници в груповата фаза на надпреварата, които предствляваха топ 5 лигите на Стария континент - Испания, Англия, Германия, Италия и Франция, успяха да се класират на осминафинал. Те бяха общо 19, като 3 от тях отпаднаха - италианският Интер, германският Байер Леверкузен и френският Лил.

Както е известно, във фазата на директните елиминации влязоха следните отбори: Реал Мадрид, Барселона, Атлетико (Мадрид) и Валенсия (Испания), Тотнъм, Манчестър Сити, Ливърпул и Челси (Англия), Аталанта, Наполи и Ювентус (Италия), Байерн Мюнхен, Борусия (Дортмунд), РБ Лайпциг (Германия) и ПСЖ и Олимпик Лион от Франция. На 16 декември, понеделник, ще се състои жребият за осминафиналите. Как са поставени отборите по урни вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички