Ювентус не срещна отпор и в реванша с Порто (ВИДЕО)


Ювентус не срещна отпор и в реванша с Порто (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2392 0

Отборът на Ювентус се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като се наложи с минималното 1:0 над Порто на своя "Ювентус Стейдиъм" и по този начин продължава в следващат фаза с общ резултат 3:0.

Единственото попадение в срещата бе дело на Пауло Дибала след точно изпълнена дузпа, при която Макси Перейра бе изгонен директно, след като умишлено игра с ръка.

Чудесно положение изпусна Пауло Дибала в 28' след като не успя да засече центриране от дясно. Топката премина на сантиметри от крака на аржентинеца, като нито един защитник в черно не успя да му попречи да се настани удобно в наказателното поле.

В 40' се стигна и до най-интересната ситуация. Икер Касияс спаси удар с глава на Манджукич, след което Гонсало Игуаин опита да добави топката, но Макси Перейра умишлено игра с ръка и бе изгонен с директен червен картон. Пауло Дибала застана зад топката при отсъдената дузпа, а Икер Касияс нямаше какво да направи - 1:0.

Втората част на срещата бе скучна, предвид факта, че "драконите" изглеждаха сякаш са се предали, особено след като останаха с човек по-малко и изоставаха с общо 3 гола от двете срещи. Ювентус от своя страна владееше топката през по-голямата част от полувремето и не си даваше голям зор в търсене на втори гол.

Отборът на Ювентус продължава да търси пътя към трофея от Шампионска лига, който им се измъкна през 2015 година, когато загубиха от Барселона с 3:1 във финала. Момчетата на Масимилиано Алегри са безспорен хегемон в Серия А, където и тази година по всяка вероятност ще спечелят титлата. В момента те са лидери с 8 точки пред втория Рома. 

Порто от своя страна трудно ще навакса поражението с 2:0 в първата среща предвид силната игра на "Старата госпожа" на свой терен. 

Състави:

Ювентус: Буфон, Алекс Сандро, Бенатия, Бонучи, Алвес, Маркизио, Кедира, Манджукич, Дибала, Куадрадо, Игуаин.

Порто: Касияс, Макси Перейра, Маркано, Фелипе, Лаюн, Данило, Андре Андре, Оливър Торес, Брахими, Андре Силва, Соарес.

Срещата между Ювентус и Порто може да проследите на живо тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички