Валенсия смълча "Олд Трафорд" и взе първа точка в Шампионска лига


Валенсия смълча "Олд Трафорд" и взе първа точка в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

4459 0

Манчестър Юнайтед разочарова феновете си и в Шампионска лига - турнирът, в който бе тръгнал добре. След 3:0 над Йънг Бойс в първия, във втория си мач от груповата фаза на надпреварата "червените дяволи" завършиха 0:0 срещу Валенсия. Испанският тим пък спечели първа точка в турнира през новия сезон след загубата с 0:2 от Ювентус. Двата тима изиграха динамичен, оспорван двубой, но чистите голови възможности в него не бяха много. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично начало на срещата на "Олд Трафорд". Валенсия стои добре на "Олд Трафорд" и пречи на Юнайтед да разгърне замисъла си. В 27' Смолинг се отличи с добра намеса при коварна атака на испанците. В 31' Юнайтед получи възможност да изпълни фаул и със задачата се зае реабилитираният Алексис Санчес. Футболист на Валенсия обаче изчисти с глава. 

Маркъс Рашфорд е сред най-активните футболисти на "червените дяволи". Той направи няколко отлични пробива и един изстрел, който мина встрани от вратата. Като цяло отборът не направи нищо съществено в атака, въпреки офанзивната си мощ.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 62' домакините получиха право на пряк свободен удар след нарушение срещу Алексис Санчес. С изпълнението се зае Погба, който с прецизен фалцов удар потърси пространството под напречната греда, но Нето се намеси и изби в корнер. След него не се случи нищо опасно пред вратата на гостите. Шанс за Валенсия в 67', но Миши Батшуай стреля високо над целта. В 71' един от редките удари на Ромелу Лукаку към вратата на Нето бе отразен от бразилския страж. 

Вижте тази публикация в Instagram.

A tight first 45 at Old Trafford. #MUFC #UCL

Публикация, споделена от Manchester United (@manchesterunited) на

В 73' Марселино Торал потърси усилване на своята атака с пускането на Кевин Гамейро. Три минути по-късно към смяна в атака пристъпи и Жозе Моуриньо, пускайки Марсиал вместо Санчес. В 84' след изпълнение на корнер Валенсия застраши вратата на домакините, но Фелайни изчисти с глава пред голлинията. В 86' Рашфорд можеше да се превърне в героя на "червените дяволи", но нацели напречната греда. До края никой от двата тима не успя да превземе чуждата врата, въпреки че инициативата бе у "червените дяволи".

В 27' Смолинг се отличи с добра намеса при коварна атака на испанците. 

ПРЕДИ МАЧА

"Червените дяволи" стартираха ударно в турнира, побеждавайки Йънг Бойс с 3:0, но едва ли този успех е върнал увереността на феновете в любимия им отбор. След тази класика в Швейцария Юнайтед записа равенство с Уулвърхемптън, отпадна от Купата на Лигата срещу Дарби Каунти и загуби с 1:3 от Уест Хем. Медиите в Англия засилиха писанията за близка раздяла с мениджъра Жозе Моуриньо, който през този период успя да се скара с Пол Погба, отне му капитанската лента и публично се скара и с Алексис Санчес. Чилиецът дори не попадна в групата за мача с Уест Хем.

Във Валенсия нещата също не вървят по най-добрия начин. "Прилепите" започнаха сезона по ужасен начин, за разлика от миналия сезон. През изминалия уикенд испанският тим записа първа победа през сезона. Преди това Валенсия падна от Ювентус в Шампионска лига, от Еспаньол в Ла Лига и записа и пет равенства. В мача участие не могат да вземат Ашли Йънг, Андер Ерера и Маркос Рохо от състава на англичаните, а под въпрос са Санти Мина и Торес от Валенсия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи, Фелайни, Лукаку, Матич, Погба, Рашфорд, Санчес, Шоу, Смолинг, Валенсия

Валенсия: Нето, Пичини, Гарай, Габриел, Гая, Коклен, Парехо, Кондогбиа, Гедеш, Батшуай, Родриго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички