ВАР и съдията подариха точка на Барселона (СНИМКА)


ВАР и съдията подариха точка на Барселона (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3385 0

Барселона изигра неубедителен мач в Германия при визитата си на Борусия Дортмунд. Въпреки това обаче, каталунците си тръгнаха с точка от главния им претендент в група F на Шампионска лига. С огромна заслуга за това е вратарят Марк-Андре тер Щеген, който се отличи с няколко впечатляващи спасявания, като освен това отрази и удар от бялата точка на Марко Ройс.

Повторенията обаче показват, че този удар е трябвало да бъде преповторен и то заради две нарушения на правилата. Първо - стражът не е на голлинията, когато Ройс изстрелва топката и второ - няколко играчи на испанския шампион са навлезли в наказателното поле още преди изпълнението. По всички правила на футбола - съдията Овидиу Хатеган трябваше да отсъди преповтаряне на дузпата.

Тук отново възниква въпросът с употребата на ВАР. Смяташе се, че с въвеждането на системата такива неточности и грешки ще бъдат изчистени, но ставаме свидетели на поредния случай, в който ВАР греши или изобщо не се намесва. А как завършиха останалите мачове? Вижте всички резултати и голмайстори от вторник вечер - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички