В самия край Фелайни спаси Юнайтед от нов швейцарски кошмар


В самия край Фелайни спаси Юнайтед от нов швейцарски кошмар
Снимка: Getty Images/ Gulliver

3427 0

Манчестър Юнайтед постигна много измъчена победа срещу аутсайдера в група H на Шампионска лига - Йънг Бойс. "Червените дяволи" победиха с 1:0 на "Олд Трафорд" с гол в добавеното време на Маруан Фелайни. По този начин Юнайтед се спаси от нов швейцарски кошмар. Пипомняме, че през 2011 година Базел изхвърли английския гранд от турнира, а през миналия сезон швейцарците отново постигнаха победа срещу Юнайтед. 

Отборът на Жозе Моуриньо е на второ място в групата си с 10 точки, на 2 точки зад Ювентус, който победи Валенсия. В последния кръг гостува именно на "прилепите". 

"Червените дяволи" започнаха атакуващо срещата и в началните минути имаха няколко добри положения. В 5' Маркъс Рашфорд се озова на обещаваща позиция след получаването на пас на ръба на пеналтерията, но стреля точно над напречната греда. Минута по-късно и Фред се отличи с опасен удар, но встрани от дясната греда.

В 14' Маркъс Рашфорд получи прецизно подаване и стреля от наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Балмос отрази опасността. В 26' отново английският национал имаше добър шанс пред себе си. Той отправи удар от границата на наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда. 

В 37' гостите стигнаха до най-опасната си ситуация. Сюлеймани прибра хубаво високо подаване дълбоко в наказателното поле и опита изстрел към левия ъгъл, но в последния момент защитник блокира удара му. В 41' Фред бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

В 54' гостуващият тим изпусна страхотно положение пред себе си. Мбабу пстигна до пас в наказателното поле и изстреля топката на косъм от дясната греда. Минута по-късно Рашфорд пък засече подаване в наказателното поле, но не успя да намери целта за пореден път. 

В 57' Топката се отби от защитник на пътя на Маруан Фелайни, който незабавно шутира към вратата от позиция в наказателното поле, но прати кълбото на косъм над напречната греда. В 66' Погба комбинира с Рашфорд в наказателното поле, но нападателят отново не успя да се разпише. 

В 70' Аебишеровладя подаване и опита късмета си от средно разстояние с удар в долния ляв ъгъл, но Давид де Хеа спаси. В 74' пък удар на Фелайни прелетя покрай вратата. Две минути по-късно гостите записаха още един шанс на сметката си. Фаснахт овладя пас на границата на наказателното поле и шутира към вратата, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

10 минути преди края Мата получи тънък пас в наказателното поле с гръб към вратата, завъртя се и успя да нанесе мощен удар, преминал обаче малко над напречната греда. В първата минута на добавеното време "червените дяволи" се спасиха от нов срам на стадиона си. Влезлият през втората част Ромелу Лукаку подаде към Фелйни, който успя да преодолее вратаря и спаси Юнайтед в самия край. 

ПРЕДИ МАЧА

Виктор Линдельоф отпадна от състава на Манчестър Юнайтед. Той има шест поредни двубоя като титуляр за Юнайтед, но ще пропусне този от група Н заради контузия, получена при нулевото равенство с Кристъл Палас в събота. Маркос Рохо също е аут.

"Червените дяволи" приемат аутсайдера Йънг Бойс и победата за тях е задължителна. Манчестър Юнайтед ще се класира напред, ако победи, а в същото време Валенсия не успее да победи Ювентус в Торино. Йънг Бойс е извън битката за плейофите, но има минимален шанс за третото място, като той минава през победа на “Олд Трафорд”.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Стоунс, Валенсия, Матич, Смоулинг, Фред, Лингард, Марсиал, Фелайни, Рашфорд

Йънг Бойс: Балмос, Мбабу, Камара, Бергер, Бенито, Соу, Лаупер, Аебишер, Асали, Нсаме

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички