В Англия изумиха с коментар за играта на Тотнъм срещу Барселона


В Англия изумиха с коментар за играта на Тотнъм срещу Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

4344 0

В Англия нерядко чуваме футболните анализатори да хиперболизират представянето на местните отбори, особено в Европа. Поредният такъв случай е за играта на Тотнъм в мача с Барселона, който завърши 1:1 на "Камп Ноу". Интересното е, че коментарът за невероятната игра на "шпорите" идва от легенда на Арсенал - Мартин Киоун, който сензационно заяви, че всъщност Тотнъм е изглеждал като Барселона в последния мач от груповата фаза на Шампионска лига.

"Това беше най-доброто им представяне в Европа. Гледах мача в Испания и на моменти беше трудно да различиш кой от двата тима беше Барселона. "Шпорите" са първият отбор, спечелил владението на топката срещу Барселона в груповата фаза от 2006 година насам и в нито един момент не спряха да търсят гола срещу каталунците.

Тотнъм често са обвинявани, и то с право, че не могат да стигнат до добри резултати в Европа във важни мачове. Във вторник те изиграха страхотен мач, развил се по техния план. Доказаха, че могат да отидат на място като "Камп Ноу" и да вземат своето. Знам, че Барселона направи промени в титулярните си 11, но рядко съм виждал отбор да хвърля толкова много усилия да спре съперника. Дори пуснаха Меси, за да им осигури победата, но не успяха да я вземат", написа Киоун в колонката си за "Daily Mail".

"Шпорите" определено играха достойно на "Камп Ноу", но не спечелиха владението на топката (50:50 по данни на uefa.com). През първото полувреме на срещата Барселона изпусна 3 златни шанса за гол, освен попадението на Усман Дембеле, а през вторите 45 минути гол на каталунците беше отменен, а Коутиньо удари греда преди изравнителния гол на Лукас Моура 5 минути преди края. В титулярния състав на Барселона пък личаха имена като Яспер Силесен, Миранда, Томас Вермаален, Алена и Мунир Ел Хадади, които имаха под 200 минути за отбора до момента през сезона.

Класирането на Тотнъм пък беше осигурено от Интер, който изненада неприятно феновете си, завършвайки 1:1 срещу ПСВ. "Нерадзурите" бяха фаворит в мача и имаха нужда от победа и равенство или загуба на "шпорите", за да се класират напред. Мнението на Маурисио Почетино за изстраданото реми срещу Барселона вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички