Гол в края и равенство срещу Барселона прати Тотнъм на 1/8-финал


Гол в края и равенство срещу Барселона прати Тотнъм на 1/8-финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

3262 0

Барселона и Тотнъм завършиха 1:1 в последния двубой от група B на Шампионска лига. Дембеле откри резултата през първата част, а Лукаш Моура изравни 5 минути преди края. Голът бе много важен, тъй като класира "шпорите" на 1/8-финалите, след като завършиха второ място. Това стана факт и след като Интер не успя да победи ПСВ у дома. 

Бързо-бързо в 7' каталунците усложниха задачата на Тотнъм. Усман Демебеле за пореден път демонстрира страхотните си качества, като завърши красивия си индивидуален рейд с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле без да остави шанс на Лорис.

В 13' Коутиньо пстреля от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Лорис. Предвид ранния гол "шпорите" се хвърлиха смело в атака, но това им създаваше и по-големи проблеми в защита. В 33' Хьон-Мин Сон овладя подаване дълбоко в наказателното поле и запрати топката ниско в средата на целта, но Силесен очакваше това и улови.

В 44' и каталунците пропиляха голям шанс. Иван Ракитич бе останал сам на ръба на наказателното поле, стреля към горния ляв ъгъл, но Лорис спаси вратата си от втори гол. В самия край на полувремето Коутиньо нацели и греда. Бразилецът се измъкна покрай защитата с лекота и достигна до добра позиция пред вратата, отправи удар, при който обаче топката срещна дясната греда.

Втората част започна с опасност пред вратата на Силисен, който обаче се справи блестящо. Ериксен получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към левия ъгъл. Яспер Силесен обаче извади добър рефлекс, за да блокира опита. В 51' и Хари Кейн не успя да се възползва от добра атака, пращайки топката високо в аут.

В 55' Коутиньо се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник. Пет минути по-късно бе и отменен гол на каталунците. Мунир отбеляза, но бе вдигнат флагът за засада. В 63' Демебеле отново впечатли. Той се промъкна през защитата и стигна пред самия вратар, след което замахна, сякаш ще шутира, след което отигра, но на косъм от целта.

Последаха силни минути за каталунския вратар. Силисен първо отрази силен удар на Ериксен, а след това спаси и удар с глава на Моура. В 76' топката се отби от защитник на пътя на Моура, който незабавно шутира към вратата от позиция в наказателното поле, но прати кълбото покрай дясната греда.

5 минути преди края Лукаш Моура все пак успя да се разпише. Той се възползва от пас на Кейн и от непосредтвена близост изравни резултата. Точно преди гола Коутиньо отново нацели гредата и се размина с попадение. В 87' Меси, който влезе през второто полувреме, си нагласи топката за пряк свободен удар. Опитът му обаче бе прекалено неточен. 

 ПРЕДИ МАЧА

Барселона вече си осигури първото място в групата, докато англичаните пък в момента са на второ място в класирането със 7 точки, колкото обаче има и Интер. За "шпорите" ще бъде достатъчно да продължат на осминафиналите в турнира, дори и при еднакъв резултат с този на Интер. Луис Суарес най-вероятно няма да играе в срещата, тъй като треньорът на Барса Ернесто Валверде не иска да рискува с участието му.

Уругваецът страдаше до скоро от травма и два мача в три дни ще бъдат прекалено за него. Не е ясно и дали голямата звезда Лионел Меси ще вземе участие. Маурисио Почетино пък няма да може да разчита на Кийрън Трипиър и Серж Орие, които останаха в Лондон поради контузии. Възможно е на десния фланг на защитата да бъде поставен Ерик Дайер, а друг вариант е Почетино да играе с формация с трима в защита. Ерик Ламела е възстановен от контузия в бедрото и също е готов за игра. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

БАРСЕЛОНА: Силесен, Семедо, Ленгле, Вермален, Миранда, Артур, Алена, Ракитич, Дембеле, Ел Хадади, Коутиньо

ТОТНЪМ: Лорис, Роуз, Вертонген, Алдервейрелд, Уолкър, Уинкс, Сисоко, Сон, Али, Ериксен, Кейн

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички