Титаничен 1/8-финал: Ливърпул и останалите победители могат да се натресат на Реал


Титаничен 1/8-финал: Ливърпул и останалите победители могат да се натресат на Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

4914 0

Още на осминафиналната фаза от Шампионска лига през този сезон може да станем свидетели на титанични сблъсъци. Една от предпоставките за това е 13-кратният победител в турнира - Реал Мадрид. "Кралския клуб" завърши на 2-ро място в своята група, след като първи остана ПСЖ.

Настоящият носител на трофея Ливърпул, пък, се класира за следващата фаза на тазгодишното издание, след като спечели своята група, където бе в компанията на Наполи, Залцбург и Генк. Това превръща мърсисайдци в потенциален съперник за "белия балет".

Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Ювентус са други изключително класни отбори, с които Зинедин Зидан със сигурност не би искал да си урежда среща, и то в толкова ранна фаза. И баварците, и "гражданите", и "бианконерите" си бяха осигурили първите места в групите преди провеждането на последните двубои.

Друг от грандовете на световния футбол - Барселона, също спечели убедително групата си, но заради правилото в Шампионска лига (отбори, които са били в една група или са от една и съща държава, да не могат да играят един срещу друг на осминафиналите) няма как да наблюдаваме "Ел Класико" още в следващата фаза.

Реал Мадрид излиза по-късно тази вечер в последния си двубой от груповата фаза срещу Брюж. Въпреки че наглед мачът е безсмислен за "кралския клуб", вижте доказателствата, че той ще излезе на 100% срещу белгийския тим - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички