Страхотен гол на Дибала матира Атлетико и донесе победата на пестелив Ювентус


Страхотен гол на Дибала матира Атлетико и донесе победата на пестелив Ювентус
Снимка: Gulliver/GettyImages

5672 0

Отборът на Ювентус спечели дербито от група D в Шампионската лига, побеждавайки Атлетико Мадрид с 1:0. Единственият гол в мача отбеляза Пауло Дибала от свободен удар в самия край на първата част.

Двубоят не предложи кой знае колко интересни събития в началото на срещата Юве бе по-доминиращия тим, но така и не достигаше до гол. Гостите опитваха предимно да атакуват на контраатака. Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Пауло Дибала отбеляза феноменален гол от малък ъгъл и откри резултата.

През второто полувреме "дюшекчиите" натиснаха, но не успяха да достигнат до изравнителен гол. Ювентус отвърна с удар в гредата на Бернардески. В самия край на срещата Мората можеше да изравни, но не успя да засече топката в опразнената врата на Шчесни.

Така Ювентус събира актив от 13 точки и ще завърши като победител в група D. Атлетико Мадрид има 7 пункта, като в последния кръг домакинства на Локомотив Москва и при победа продължава към осминафиналите.

Първо полувреме:

Още от първите минути на срещата се вижда, че двата тима нямат намерение да се хвърлят в атака от началото на срещата, а по-скоро ще дебнат за грешки на противника. В 9-тата минута Ювентус стига до първа опасна ситуация, след като Пауло Дибала стреля от границата на наказателното поле, но Облак лови. Атлетико Мадрид отвърна с удар на Витоло, който обаче рикошира в тялото на Де Лихт и топката излезе в ъглов удар.

В средата на първата част Ювентус изглежда като отборът, който повече владее топката, но "бианконерите" не могат да стигнат до чисто голово положение. В 24-тата минута Саул опита далечен изстрел, като Шчесни първоначално спаси, но след това полският вратар бе на път да изпусне топката в краката на чакащия до него Мората. В 32-рата минута Марио Хермосо получава първия жълт картон в срещата, след като фаулира Дибала малко преди границата на наказателното поле. При изпълнението на фаула Роналдо подава на Пянич, но босненецът стреля крайно неточно.

В 35-тата минута на двубоя Родриго Бентанкур става вторият санкциониран с жълт картон в срещата. Изминава едно доста скучно първо полувреме, като че ли и двата тима са излезли с нагласата по-скоро да поделят точките, отколкото да си вкарват голове. В добавеното време на първата все пак "старата госпожа" стига до свободен удар на границата на наказателното поле. Пауло Дибала се нагърбва с изпълнението и вкарва страхотен гол от малък ъгъл, с който открива резултата на "Алианц Стейдиъм" - 1:0!

Второ полувреме:

С началото на втората част Атлетико Мадрид се втурва напред в опит да изравни резултата. Саул Нигес стреля към вратата на "бианконерите" в 48-ата минута, но ударът му е спасен от Шчесни. Малко след това Саул Нигес става поредният футболист с жълт картон. В 54-тата минута Диего Симеоне извършва първа смяна като на мястото на разочаровалия Витоло се появява Жоао Феликс. Нов жълт картон за Атлетико Мадрид в 57-мата минута - получава го Ектор Ерера за фаул срещу Роналдо.

Нова смяна за Атлетико - Ерера излиза за Анхел Кореа. Веднага след това Роналдо е изведен на контраатака, но ударът му минава високо над вратата на Облак. Маурицио Сари също реагира с промяна, като Федерико Бернардески влиза в игра на мястото на Аарън Рамзи. В 67-мата минута влезлият преди малко Бернардески прави отличен пробив отдясно и стреля отдалеч, но топката се отбива в страничния стълб на вратата на Облак.

В 76-тата минута героят за Юве в днешния мач Пауло Дибала напуска и е заменен от Гонсало Игуаин. В 82-рата минута Атлеико Мадрид достига може би до най-добрата си ситуация през втората част. Жоао Феликс извежда Анхел Кореа с прехвърлящ пас, но точно преди нападателят да нанесе удар, топката му е отнета и изчистена в корнер от Матайс де Лихт, който се хвърля на шпагат. Нова смяна в състава на Ювентус - Сами Кедира заменя Родриго Бентанкур.

Във финалните минути на срещата Атлетико опитват да достигнат до изравняването чрез постоянни центрирания пред вратата на Шчесни. В 91-вата минута домакините опитват контраатака чрез Игуаин, който подава на Кедира, но ударът на германеца е спасен от Облак. Веднага след това и Лемар стреля към вратата на Юве, но неточно. В последната атака в мача "дюшекчиите" правят феноменален пропуск, след като Анхел Корея пуска топката успоредно на голлинията, но Алваро Мората не успява да я вкара в мрежата. Така Ювентус спечели срещата с 1:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Де Шилио, Бентанкур, Пянич, Матуиди, Рамзи, Роналдо, Дибала

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак, Трипиър, Фелипе, Хермосо, Лоди, Партей, Ерера, Саул, Коке, Витоло, Мората

Вижте какво е необходимо на Ювентус в днешния мач, за да е първи в групата и при какъв изход Атлетико Мадрид ще се класира напред.

Преди двубоя:

„Старата госпожа“ заема първото място в група D на Шампионската лига с актив от 10 точки, а Атлетико Мадрид са втори със 7. „Бианконерите“ вече си осигуриха участие на осминафиналите в предния кръг, докато „дюшекчиите“ все още не са сигурни за продължаването си напред и на всяка цена трябва да избегнат поражението в днешния мач.

Това ще е четвърти двубой между двата тима през календарната 2019-та година. През септември Ювентус и Атлетико завършиха 2:2 на „Уанда Метрополитано“ в Мадрид. През пролетта пък днешните опоненти се срещнаха в осминафиналната фаза на миналогодишното издание на Шампионската лига. Тогава играчите на Диего Симеоне постигнаха успех с 2:0 в първия мач, но след хеттрик на Кристиано Роналдо в реванша Ювентус спечели с 3:0 и продължи напред.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички