Славия беше близо до сензацията, но за разлика от Интер Борусия взе своето


Славия беше близо до сензацията, но за разлика от Интер Борусия взе своето
Снимка: Guliver/GettyImages

1322 0

Славия Прага каза "довиждане" на Шампионска лига с ново вдъхновено представяне, този път на "Сигнал Идуна Парк". Чешкият първенец изигра страхотен двубой срещу Борусия (Дортмунд), но все пак "жълто-черните" взеха така необходима победа с 2:1 и успя да се класира за осминафиналите в турнира на богатите през този сезон. 

Срещата стартира отлично за домакините и още в 10' Джейдън Санчо беше точен, откривайки рано-рано резултата. Германците обаче приеха играта в своята половина и бяха наказани за това си действие в края на полувремето. Топката беше насочена от крилото към Шкода в наказателното поле, където той с гърди свали за Соучек и той се разписа, останал сам срещу вретаря. 

В 61' обаче феновете на стадиона изригнаха. Джейдън Санчо изведе Брандт отляво в наказтелното поле, където атакуващият халф пое от малък ъгъл, но вместо да центрира, реши да стреля и преодоля вратаря на гостите - 2:1. 

До края на мача Бурки се оказа с ключова роля, правейки няколко отлични спасявания. В последните 15 минути гостите играха и с човек повече на терена заради червен картон на Вайгъл, но "жълто-черните" изстрадаха победата си и се класираха напред. 

Те сториха това не без помощта на Интер, който допусна загуба от резервите на Барселона и се сбогува с турнира, оставайки със 7 точки срещу 10 на Борусия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички