Симеоне: Аз сбърках, трябва да поздравим съперника за играта


Симеоне: Аз сбърках, трябва да поздравим съперника за играта
Снимка: Getty Images/Guliver

2196 0

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне пое вината за загубата с 0:3 от Ювентус в реванша между двата тима в осминафиналите на Шампионска лига. "Дюшекчиите" пропиляха аванс от 2:0 след първата среща, играна в испанската столица, а в герой за възпитаниците на Масимилиано Алегри се превърна португалската им звезда Кристиано Роналдо, който реализира осмия си хеттрик в надпреварата.

"Не става въпрос за отдаденост, работа или усилия. Ювентус просто бе по-добрият отбор на терена и заслужаваше да спечели. Те ни притиснаха от самото начало, а ние не успяхме да се справим. Трябва да поздравим съперника, когато изиграе мач като този и те победи по този начин, каза аржентинският наставник на Атлетико след края на мача. - Направихме твърде много, това е сигурно – но не играчите, а аз бях този, който сбърка. Ювентус стоя по-добре тактически и при вторите топки, затова и спечели мача“, коментира Симеоне.

"Старата госпожа“ поведе с гол до почивката, но „дюшекчиите“ получиха шанс да изравнят чрез бившия футболист на торинци Алваро Мората, чийто удар с глава премина над вратата на Войчех Шчесни.

"Не мисля, че това беше най-лошото ни представяне или липса на характер. Просто те бяха по-добри от нас и трябва да ги поздравим. Играхме добре преди края на първото полувреме и получихме възможност да изравним, но не направихме достатъчно през втората част. Просто не успяхме да им се противопоставим. Мисля, че най-силната черта на Ювентус е тяхната преса. Дори когато успявахме да се освободим от нея, не бяхме достатъчни добри при вторите топки. Ювентус игра по идентичен начин с този, който ние предоставихме в първата среща. Ние имахме огромни затруднения и те закономерно са на четвъртфинал“, завърши Симеоне. Междувременно Барселона се готви да отмъкне една от звездите на мадридчани. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички