Роналдо: Ювентус ме привлече заради такива моменти


Роналдо: Ювентус ме привлече заради такива моменти
Снимка: Getty Images/Guliver

2982 0

"Ювентус ме привлече заради такива моменти". Това заяви след реванша в Шампионска лига между "Старата госпожа" и Атлетико Мадрид голямата звезда на "бианконерите“ Кристиано Роналдо. Португалецът наниза хеттрик, който класира италианците напред след изоставане от 2:0 след първия мач в Мадрид. Петкратният носител на трофея в Шампионска лига има осем хеттрика в надпреварата, като поделя върха с вечния си съперник на терена Лионел Меси. Ювентус не е печелил най-престижния европейски клубен турнир от 1996 година.

"Трябва да покажеш такъв манталитет, ако искаш да спечелиш подобни големи мачове, каза 34-годишният португалец. - Просто си върша работата и съм много щастлив – беше магическа вечер. Атлетико е много тежък съперник, но ние доказахме, че сме не по-малко опасни. Нуждаехме се от специална вечер – не само от моите голове, но и цялостното представяне на отбора. Това е правилната настройка за двубоите от Шампионската лига, затова трябва да сме горди от показаното на терена“, завърши Роналдо.

След загубата в първия сблъсък на "Уанда Метрополитано“ с 2:0, мнозина отписаха торинци, а централният защитник Леонардо Бонучи сподели, че "съжалява“ за тези, които вече са си мислели, че "Старата госпожа“ е аут от надпреварата. "Това бе една прекрасна вече за всички фенове на Ювентус. Мнозина вече ни бяха отписали – съжалявам за тях, каза Бонучи. - Ювентус винаги отговаря на терена. Играхме с голям дух и публиката ни бе 12-ият играч тази вечер“, завърши бранителят.

Италианският шампион ще разбере съперника си на 1/4-финалите в петък, когато ще се изтегли жребият в Нион. Наскоро селекционерът на Италия Роберто Манчини разкритикува представянето на Роналдо. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички