Летящ старт и тъжен край за Атлетико, Реал отново е на финал в ШЛ (ВИДЕО)


Летящ старт и тъжен край за Атлетико, Реал отново е на финал в ШЛ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3256 0

Реал Мадрид се класира за втора поредна година на финал в Шампионска лига, след като отстрани градския си съперник Атлетико с общ резултат 4:2. Възпитаниците на Зинедин Зидан ще се изправят срещу Ювентус на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф в битка за най-престижния клубен трофей. При победа над "бианконерите", Реал ще се превърне в първия тим в историята на футбола, който е печелил две титли от Шампионската лига в две последователни години.

Това бе последният мач за "дюшекчиите" на Стадион "Висенте Калдерон", а Атлетико все пак се поздрави с успех в реанша с 2:1, но това бе недостатъчно за класиране на финал.

Отборът на Диего Симеоне направи летящ старта и само 12 минути бяха необходими, за да се открие резултата. След изпълнение на корнер пред вратата на Навас, Саул Нигес надскочи Кристиано Роналдо, върнал се да помага в защита и прати топкатас глава в мрежата на "Кралския клуб" за 1:0.

Само 3 минути след това домакините получиха възможност да изпълнят дузпа, за нарушение на Варан срещу Фернандо Торес и Гризман бе безгрешен. В 43' Карим Бензема блесна с изключително действия, който преодоля трима от Атлетико и подаде към Кроос. Неговият удар бе отразен от Облак, но при добавката Иско не сгреши и с този си гол пречупи ентусиазма на домакините. 

Двубоят започна, както предполага да стартира истинско дерби - с положения и пред двете врати. В 5' Навас се намеси, за да отрази удар на Коке, който си освободи пространство, стигайки до подаване, и стреля в долния десен ъгъл, но не успя да преодолее вратаря. Малко преди това пък Иско отправи силен удар към вратата на домакините, който обаче също бе отразен.

В 12' след няколко възможности за "дюшекчиите", откриха резултата. Нигес със страхотен отскок засече топката в наказателното поле с глава и я прати в мрежата за 1:0.

 

Определено домакините записаха по-добри минути и бяха по-агресивни в атака. Така се стигна и до 16', когато Рафаел Варан извърши нарушение срещу Торес в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Гризман бе безпогрешен и покачи 2:0, което увеличи надеждите на Диего Симеоне и тимът му.

 

Постепенно Атлетико малко се дръпна, но Реал определено не знаеше как да намери път към вратата им. 3 минути преди края на първата част обаче след нелепа грешка в защитата и брилянтни действия от Бензема, Реал отбеляза така важното попадение на чужд терен. Бензема преодоля трима от играчите на Атлетико на аут линията, подаде към Тони Кроос, но неговият удар бе спасен от Облак. При добавката Иско бе бегрешен и намали резултата.

И втората част започна настървено, като още в началните минути и двата отбора имаха по една добра възможност от фаул. Първо Облак изби с двете ръце удар на Роналдо от пряк свободен удар, а две минути по-късно и Гризман прати топката в ръцете на Навас.

В 66' вратарят на Реал направи две невероятни спасявания в рамките на няколко секунди и спаси отборът си от това отново да бъде поставен под напрежение. Караско стреля, Кейлор изби, а веднага след това спаси и нов шут към вратата си на Гамейро.

В 74' само късметът спаси Атлетико от второ попадение след удар с глава на Бензема. Двата тима отново си размениха по едно положение. Първото беше за Атлетико, но Серхио Рамос бе на точното място. В последвалата атака за Реал пък беше пресечено центриране на Иско към Роналдо и не се стигна до нови попълнения в срещата.

Преди мача

След края на сезона емблематичният за ренесанса на "дюшекчиите" стадион ще бъде разрушен, а столичани ще имат нов дом от началото на следващата кампания.

В първата среща Реал стигна до категоричен успех с 3:0 срещу "лос колчонерос", благодарение на хеттрик на Кристиано Роналдо. В последните 21 мача между двата тима на "Калдерон" Реал Мадрид има едва 3 поражения - едно за Суперкупата на Испания, едно в Ла Лига и едно за Купата на Краля. 

Преди предстоящия двубой най-сериозният проблем за действащия европейски шампион е липсата на Даниел Карвахал. В предишния двубой той получи контузия и е под въпрос дори за евентуален финал в Шампионска лига.

Диего Симеоне също има проблеми отдясно на защитата. Хуанфран ще мине късен фитнес тест, за да се прецени дали да играе в мача, а Вържалко също е под въпрос заради проблеми в коляното.  

Стартовите състави:

Атлетико: Облак, Савич, Годин, Хименес, Караско, Габи, Коке, Саул, Луиш, Торес, Гризман

Реал: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Данило, Каземиро, Кроос, Модрич, Бензема, Иско, Роналдо

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички