Готов ли е Атлетико за паметна вечер срещу Реал в последния си евро мач на "Калдерон"?


Готов ли е Атлетико за паметна вечер срещу Реал в последния си евро мач на "Калдерон"?
Снимка: Guliver/GettyImages

1273 0

Стадион "Висенте Калдерон" ще се наслади на последния си европейски мач в сряда вечер, когато Атлетико (Мадрид) посреща кръвния враг Реал Мадрид в мач реванш от полуфиналите на Шампионска лига. След края на сезона емблематичният за ренесанса на "дюшекчиите" стадион ще бъде разрушен, а столичани ще имат нов дом от началото на следващата кампания.

Това предполага и едно последно европейско шоу за феновете на Атлетико, които вярват, че обрат в сблъсъка с омразния съперник е възможен. В първата среща "белия балет" стигна до категоричен успех с 3:0 срещу "лос колчонерос", благодарение на хеттрик на Кристиано Роналдо. Надеждата на тима е свързана най-вече с факта, че Ателтико има успех с 4:0 над Реал - това стана на 7-и февруари 2015 година, когато Тиаго, Саул Нигес, Антоан Гризман и Марио Манджукич се разписаха за грандиозния успех на своя тим. Сега трима от четиримата все още играят за тима и помнят добре, че подобен резултат е възможен.

В същото време обаче е много трудно постижим. Последното тежко поражение на Реал Мадрид в Европа беше през 2009 година, когато в осминафинал загуби точно с 4:0 от Ливърпул. От тогава насам "белия балет"се представя повече от убедително в Европа, спечели два пъти турнира, а от 2011 година насам неизменно е сред полуфиналистите в турнира.

В последните 21 мача между двата тима на "Калдерон" Реал Мадрид има едва 3 поражения - едно за Суперкупата на Испания, едно в Ла Лига и едно за Купата на Краля. В последните години Атлетико създава сериозни проблеми на Реал Мадрид, но в последното си гостуване "кралете" биха с 3:0, и то със сериозно осакатен състав.

Преди предстоящия двубой най-сериозният проблем за действащия европейски шампион е липсата на Даниел Карвахал. В предишния двубой той получи контузия и е под въпрос дори за евентуален финал в Шампионска лига. На негово място Зидан ще избира между Начо Фернандес и Данило. Бейл също е контузен за срещата, но Иско ще получи отново доверието на френската легенда.

Диего Симеоне също има проблеми отдясно на защитата. Хуанфран ще мине късен фитнес тест, за да се прецени дали да играе в мача, а Вържалко също е под въпрос заради проблеми в коляното.

Срещата е с начален час 21:45 часа българско време и може да я следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Вероятни стартови състави

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак, Хуанфран, Савич, Годин, Луиш, Саул, Коке, Габи, Караско, Гризман, Гамейро

Реал Мадрид (4-4-2/4-3-3): Навас, Начо, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич, Иско, Роналдо, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички