Мората донесе труден успех на Атлетико в скучен двубой с Байер (Леверкузен)


Мората донесе труден успех на Атлетико в скучен двубой с Байер (Леверкузен)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3683 0

Атлетико (Мадрид) победи с 1:0 отбора на Байер (Леверкузен) в третия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Единственото попадение бе дело на Алваро Мората в 78'. Той се превърна в първия играч, който бележи за Атлетико и за Реал в ШЛ. "Дюшекчиите" вече имат 7 точки и са на първо място преди двубоя на Ювентус, който може да натрупа същия точков актив. Леверкузен остана с една точка.

В първите 20-ина минути липсваха сериозни опасности и пред двете врати, като имаше и немалко брак в действията на домакините. В 10' Юлиан Баумгартлингер заби страхотно воле към целта от позиция в наказателното поле, но го прати на сантиметри над напречната греда. За съжаление на Диего Симеоне му се наложи да прави ранна смяна. Още в 14' Хименес поиска смяна и бе заменен от Еромосо.

В 32' Ренан Лоди проби отляво, но вместо да подаде реши да стреля и не затрудни по никакъв начин Храдецки. Следващата по-интересна ситуация бе в края на полувремето, когато Томас Партей стреля от много далечна дистанция, но топката мина встрани от целта.

И през втората част нещата не се промениха особено. Опасни положения липсваха, а и не бяха особено настойчиви в нападение, където завършващият удар куцаше и на двата тима. В 78' малко, след като Алваро Мората влезе в игра успя и да се разпише при първата реална голова възможност. Ренан Лоди центрира към нападателя, за когото остана най-лесната задача отблизо да отбележи с глава.

В 90' Кевин Фоланд се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. Байер Леверкузен беше възнаграден с ъглов удар, от който обаче не се стигна до нищо опасно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Атлетико (Мадрид): Облак, Трипиър, Хименес, Фелипе, Лоди, Коке, Ерера, Томас, Саул. Кореа, Коща

Байер: Храдецки, Л. Бендер, С. Бендер, Тай, Вайзер, Амири, Демирбай, Баумгартлингер, Белараби, Хаверц, Фоланд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Дюшекчиите" имат две победи и при успех днес ще са почти сигурни 1/8-финалисти. Откакто Диего Симеоне е начело на Атлетико Мадрид, отборът  имат само две загуби като домакин в Шампионска лига. Мадридчани ще бъдат без Жоао Феликс, който е контузен.

Байер Леверкузен е голямото разочарование в Група D. “Аспирините” бяха победени с 2:1 у дома от Локомотив Москва след много силно първо полувреме на руснаците, а гостуването им срещу Ювентус завърши със загуба с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички