Последна версия за експлозиите в Дортмунд: Терористичен акт


Последна версия за експлозиите в Дортмунд: Терористичен акт
Снимка: Getty Images/Guliver

1518 0

Немските медии съобщават, че полицията вече разследва за евентуална ислямистка връзка, свързана с екзполозиите в Дортмунд. 

Според AFP, в писмото, което бе намерено на мястото на експлозията се споменава атаката с камион на Коледния базар в Берлин, който се случи през декември миналата година.  Писмото започва с думите: "В името на Аллах, Милостивия, Милосърдния", което е често срещно обръщение между арабите, особено при официална кореспонденция.

Пред Bild пък анонимни източници са заявили, че извършителят на атаката е избягал от местопрестъплението с кола, чиито номера са били чуждестранни. 

В писмото е казано, че имената на „важни хора“ от Германия и „други кръстоносни нации“ са в списък с нарочени за убийство от ИД. Тези хора щели да са цел, докато германските изтребители „Торнадо“ участват в операциите в Сирия срещу „Ислямска държава“.

Още в събота обаче, 8 април, германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайенен заяви, че германските самолети няма да помагат на антитерористичната коалиция, водена от САЩ.Според Германската телеграфна агенция в писмото липсват символи на Ислямска държава.

От полицията вече съобщиха, че атаката е била целенасочена към автобуса на Борусия, но до този момент отказват да я оприличат като терористична атака, също така още няма и официално потвърждение за написаното в писмото. 

Дригате версия, за която бе споменато по-рано са, че нападението е дело на радикална неонацистка фенска фракция на клуба, която е в обтегнати отношения с ръководството на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички