Намерено е писмо до мястото на експлозиите в Дортмунд


Намерено е писмо до мястото на експлозиите в Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

2501 0

Намерено е писмо, чието съдържание най-вероятно разкрива извършителите на случилото се в Дортмунд. То е било открито до бомбите, избухнали в непосредствена близост до автобуса на Борусия, разкриха на късна пресконференция от местната полиция.

Автентичността му се проверява, но на този етап от разследването подробности за съдържанието му няма да бъдат дадени. От прокуратурата пък заявиха, че вече се случаят се разследва като потенциален опит за убийство. Преди това вече бе съобщено, че атаката е била целенасочена  и устройствата са били скрити в жив плет в близост до автобуса на Борусия.

Срещата от Шампионска лига бе отложена за днес от 19:45. Германската полиция обяви, че ще разположи много полицаи в града, за да гарантират сигурността по време на футболния мач. Кучета претърсват района за още експлозиви.

Трите взрива станаха малко след 19 часа вечерта местно време близо до хотела, в който бе отседнал отборът на Борусия Дортмунд, преди предстоящия мач на футболистите срещу Монако.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички