ПСЖ не пожали Байерн, даде сериозна заява за успех в Шампионска лига


ПСЖ не пожали Байерн, даде сериозна заява за успех в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

3805 0

Отборът на ПСЖ спечели домакинството си на Байерн Мюнхен с категоричното 3:0 в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Играчите на Унай Емери бяха по-добрият тим през целия мач и заслужено спечелиха на своя "Парк де Пренс". Точни за парижани бяха Даниел Алвеш, Единсон Кавани и Неймар, а проблемите в защитата на баварците бяха видими и съответно наказани.

Срещата започна брилянтно за ПСЖ и още във 2' те откриха резултата. Неймар проби от ляво, нахлу в наказателното поле и видя от дясно непокрития Даниел Алвеш, който без проблем от близко разстояни откри резултата.

Постепенно гостите от Байерн започнаха все по-често да поглеждат към вратата на парижани и в 19' Хави Мартинес нанесе много тежък удар, но Ареола показа добър рефлекс и избир в корнер.

Противно на очакванията, играчите на Унай Емери вкараха и втори гол. След добра атака от дясно, топката бе в Килиан Мбапе, който видя доброто включване през центъра на Единсон Кавани. Французинът пусна топката пред наказателното поле, а с прекрасен удар от движение, Кавани покачи на 2:0.

Втората част започна по-добре за домакините и в 50' като по чудо резултатът не стана 3:0. Неймар и Килиан Мбапе влязоха на скорост в половината на Байерн и французинът остави бившия играч на Барселона очи в очи с Улрайх, но ударът на Ней премина в страни от вратата.

След като на два пъти не успя да се разпише във вратата на немския шампион, Неймар все пак намери целта. Дани Алвеш напредна дълбоко в половината на Байерн и подаде на Мбапе, който бе вече в наказателното поле. Младият французин със страхотен финт се освободи от Алба, след което стреля, но след няколко рикошета топката падна на крака на бразилския голаджия, който от няколко метра нямаше как да пропусне - 3:0.

Преди мача

Френският колос ПСЖ приема немския шампион Байерн Мюнхен на "Парк де Пренс" днес от 21:45 часа. Двата тима са сред фаворитите за спечелването на Шампионска лига и безспорно ще направят много интересен мач.

Срещата е очаквана с огромен интерес предвид съставите, с които двамата треньори разполагат. Унай Емери може да се похвали с най-скъпата атака в света, след като през лятото ПСЖ пръсна над 400 милиона за Неймар и Килиан Мбапе. Единсон Кавани също се намира в прекрасна форма, като се очаква триото да създаде голямо главоболие на баварците.

Карло Анчелоти стартира трудно сезона в немската Бундеслига, но постепенно тимът му набира скорост. Безспорно предимството на "червено-белите" ще бъде обиграният отбор, с който те разполагат. Тимът не направи голяма селекция през лятото, което запазва сработката между играчите.

Стартови състави: 

ПСЖ: Ареола, Силва, Маркиньос, Верати, Мота, Кавани, Неймар, Рабиот, Курзава, Мбапе, Алвеш

Байерн: Улрайх, Зюле, Алкантара, Мартинес, Левандовски, Родригес, Видал, Толисо, Мюлер, Алаба, Кимих

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички