С гол в последната секунда Челси съкруши Атлетико


С гол в последната секунда Челси съкруши Атлетико
Снимка: Gulliver/GettyImages

3303 0

Челси постигна драматична победа с 2:1 като гост на Атлетико (Мадрид) в среща от група "С" на Шампионска лига. "Сините" стигнаха до пълен обрат през второто полувреме, за да покорят мадридчани. 

Резултатът на "Уанда Медитеранео" откри Антоан Гризман от дузпа в 40-ата минута. В 60-ата минута Алваро Мората възстанови равенството, като само за няколко минути можеше да се стигне и до пълен обрат, ако не бе пропуска на Фабрегас. В добавеното време на срещата влезлият като резерва Батшуай се разписа за късния обрат. 

Двата отбора започнаха по-предпазливо, като първото опасни положения бяха пред вратата на Облак. Първо Алваро Мората отправи опасен изстрел, а в 13' Азар нацели гредата, а заради рикошет стражът на Атлетико дори не помръдна. 

Постепенно "дюшекчиите" приеха играта в своята в половина и в 24' Давид Луис с брилянтно центриране прати топката на главата на Мората. Испанецът насочи топката, но Облак реагира и изби в корнер.

Точно, когато не се виждаше как домакините ще сътворят нещо опасно пред Куртоа, то Давид Луис направи истински подарък. Бразилецът задържа съперник в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Антоан Гризман изпълни наказателния удар и не сгреши за 1:0.

Челси веднага започна да атакува и в 43' при едно разбъркване в наказателното поле топката стигна до Гари Кейхил, който стреля, но малко над вратата. В самия край на полувремето Атлетико бе много близо до втори гол. Домакините организираха бърза атака, като удар на Коке бе спасен от Тибо Куртоа, а след това и Саул Нигес не успя да уцели вратата отблизо при опита за добавка.

Челси започна по-добре и втората част и в началните минути играта се пренесе почти изцяло в половината на Атлетико. В 55' Виктор Моузес отправи далечен, но неточен удар покрай вратата.

5 минути по-късно обаче отборът на Конте стигна до изравнителен гол. Еден Азар отправи страхотно прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Алваро Мората скочи високо и насочи топката в десния ъгъл покрай вратаря.

В 63' лондончани можеха да сътворят истински обрат. Сеск Фабрегас засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, но го отправи неточно, встрани от лявата греда.

В 74' Алваро Мората тръгна на слалом, стигна до наказателното поле, но от точката на дузпата пропусна да се разпише за втори път.

Срещата вървеше към равенство, но в последната минута на мача появилият се като резерва Миши Батшуай засече центриране на Алонсо и донесе успеха за своя тим.

Преди мача

Всички погледи ще са вперени и към Диего Коста, който напусна английския шампион в посока Мадрид и се очаква да е на трибуните. Испанците започнаха с нулево равенство в Рим, когато Сините разбиха очаквано дебютанта Карабах с 6:0 и сега ще търсят позитивен резултат

Eден Азар се очаква да стартира за Челси, а Давид Луиз също се очаква да се завърне в тима, след като изтърпява наказание на Острова.

Атлетико вече в 4 поредни мача срещу Челси е без загуба, печелейки два от тях. Освен това под ръководството на Чоло те имат едва една загуба (от Бенфика) в 23 домакинства от турнира, печелейки 18 от двубоите, а в 16 от предишните си 19 срещи у дома не са допуснали гол. 

Стартови състави: 

Атлетико: Облак, Годин, Луис, Партей, Гризман, Нигес, Караско, Кореа, Ернандес, Хуанфран

Челси: Куртоа, Маркос Алонсо, Фабрегас, Канте, Мората, Азар, Бакайоко, Моузес, Кейхил, Аспиликуета, Луис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички