Официално: ВАР в Шампионска лига още този сезон!


Официално: ВАР в Шампионска лига още този сезон!
Снимка: Getty Images/Guliver

3748 0

Европейската футболна централа обяви днес решението си и от този сезон съдиите в Шампионска лига ще могат да използват системата за видеоповторения (ВАР). Тя ще бъде в подкрепа на реферите от началото на елиминационната фаза.

Плановете на УЕФА бяха ВАР да влезе в употреба в турнира на богатите от следващия сезон, като това бе подкрепено и от президента Александър Чеферин. В хода на сезона обаче редица европейски грандове настояха това да се случи още през тази година и решението бе взето.

От УЕФА добавиха още, че системата "Video assistant referee" влиза и във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Тя ще бъде на разположение също от старта на елиминациите.

ЯСНИ СА 5 ОТ 1/8-ФИНАЛИСТИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Системата през това лято дебютира на световните финали, като успешно бе ползвана по време на Световното първенство по футбол в Русия. Тя е още част от Примера Дивисион, Серия А, Лига 1 и Бундеслигата. От топ 5 първенствата единствено в Англия все още не разчитат на ВАР, но се очаква това да се случи със старта на следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички