Обрат на Ливърпул смълча Сити и "Етихад"


Обрат на Ливърпул смълча Сити и "Етихад"
Снимка: Getty Images/Gulliver

5823 0

Манчестър Сити не успя да сътвори чудо срещу Ливърпул в среща-реванш от 1/4-финалите в Шампионска лига. Мърсисайдци победиха с 1:2 на "Етихад", като сътвориха пълен обрат. Жесус откри във 2', но през втората част Фирмино и Салах съкрушиха мечтите на Гуардиола и отбора му. 

Сити направи перфектното начало с гол във 2', за да завържат интригата още от самото начало. Стърлинг подаде на Жесус в наказателното поле, който хладнокръвно отбеляза за 1:0. "Гражданите" продължиха с мощен натиск, но без кой знае какви опасни положения. За Ливърпул обаче все по- трудно да вземат топката. В 19' Сане стреля от границата на наказателното поле, но стражът на мърсисайдци спаси.

Тоталната доминация на домакините продължи през цялата първа среща. В 30' Бернардо Силва получи топката в наказателното поле на гостите и стреля, а топката срещна ръката на Джеймс Милнър, но реферът не отсъди дузпа в полза на Сити. В 39' отново Бернардо отново стреля, но неточно. В 42' Сане вкара топката в мрежата, но съдията отмени гола заарди засада. Повторенията обаче показаха, че такава няма. В самия край на полувремето пък мърсисайдци успяха да създадт първата смислена атака, но Чембърлейн от малък ъгъл вложи прекалено много сила и топката прелетя високо над напречната греда. 

Домакините останаха без мениджъра си Хосеп Гуардиола за второто полувреме. Той бе изгонен заради буйни реакции към съдията веднага след края на първата част.

Ливърпул обаче започна доста по-добре втората част и в 56' Мохамед Салах вкара изравнителен гол, след като вратарят на Сити не успя да хване топката след удар на Мане. Топката попадна в Салах, който на опразнена врата от малък ъгъл се разписа.

В 70' Кевин де Бройне отправи мощен шут от далечно разстояние, топката се отклони от главата на  Ловрен и за малко не попадна във вратата на Кариус. В 77' мърсисайдци нанесоха решаващ удар. След грешка в защитата на "гражданите" Фирмино влезе в наказателното поле и по диагонал прати топката във вратата на Едерсон.

ПРЕДИ МАЧА

Първата среща преди седмица завърщи 3:0 в полза на Ливъпрул и мърсисайдци със сигурност ще опитат да не изпуснат солидната преднина. От другата страна "гражданите" ще търсят ранно попадение, за да може да обърнат нещата в своя полза. 

Гуардиола най-вероятно ще трябва да се справя без Менди и Стоунс, а под въпрос до последно ще бъде Данило. При Ливърпул голямата въпросителна остава участието на звездата Мохамед Салах, който се контузи в първата среща между двата тима и не е ясно дали ще е възстановен. Под въпрос са още Морено и Робъртсън. Със сигурност извън състава са наказаният Хендерсън и контузените Джан, Гомес, Лалана и Матип.

Ако победи и днес, Ливърпул ще стане първият отбор от 8 години насам, който три пъти през сезона побеждава Манчестър Сити, а Юрген Клоп ще запише осма победа над Хосеп Гуардиола. В последните 5 мача навън в турнира Ливърпул не загуби нито веднъж. За последно в такъв възход клубът беше през 2005 година, когато усля да спечели Шампионска лига.

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Отаменди, Лапорт, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Сане, Стърлинд, Бернардо, Жесус

Ливърпул: Кариус, Ван Дайк, Ловрен, Арнолд, Милнър, Робъртсън, Вайналдум, Чембърлейн, Мане, Фирмино, Салах

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички