Натиск от отчаяние едва спаси Реал от най-срамната му вечер в Европа


Натиск от отчаяние едва спаси Реал от най-срамната му вечер в Европа
Снимка: Guliver/GettYImages

10875 0

Два безупречни удара с глава на капитана Серхио Рамос и Каземиро спасиха Реал Мадрид от една от най-срамните вечери на "кралския клуб" в Шампионска лига. Рекордьорът по титли в турнира едва-едва се добра до 2:2 срещу абсолютния аутсайдер Брюж и ще има много работа, за да стигне до елиминациите в "лигата на богатите". 

През първото полувреме Денис вкара два гола, въпреки че и при двата едва не се спъна преди завършващия удар. Попаденията му бяха в 9' и 39', а "Бернабеу" изпрати своите любимци с освирквания. Серхио Рамос в 58' все пак намали изоставането с глава, а 5 минути преди края Каземиро стори същото - 2:2 в столицата на Мадрид. 

Пореден разочароващ мач изигра Еден Азар, който не показа на какво е способен, а на моменти взимаше възможно най-грешните решения в завършващата фаза на атаките на "белия балет". Равенството пък означава, че Реал Мадрид остава на дъното в класирането на група А, което със сигурност няма да се приеме добре от испанската преса в сряда сутрин. 

Един от големите грешници за Реал Мадрид беше Тибо Куртоа, който дори беше заменен на почивката. Изтъкнатата причина беше проблеми със стомаха, но в Испания вече има спекулации, че това е само "официалното" становище. Междувременно с допуснатите нови два гола белгиецът е допуснал попадение при 57% от точните удари. Влезлият на почивката Ареаола спаси едно 100%-ово положение в полза на Брюж. 

Серхио Рамос, който даде тон на своите в мача, вкара 7-ия си гол с глава от 2004 година насам, като единственият защитник, койото има същата бройка, е Джон Тери. Капитанът обаче носеше вина както за един от головете, така и за ужасните грешки в дефанзивната линия на Реал Мадрид. 

Все пак равенството ще позволи на "кралете" да се успокоят преди двата мача с аутсайдера Галатасарай. Реал Мадрид обаче няма право на повече грешки, след като до момента е само с една точка в своя актив. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид стартира слабо срещата и в 9' "белия балет" беше наказан за високомерието си. Тау беше изведен по лявото крило, а Серхио Рамос "покри" засадата, за която претендираше. Крилото напредна и пусна топката за Денис , който беше сам срещу Куртоа, не успя да овладее добре топката, но тя рикошира в другия му крак и се озова във вратата - 0:1. Страничният рефер от България вдигна флага за засада, но VAR показа, че Рамос, макар и с малко, покрива Тау при паса в предни позиции. 

"Кралете" определно се стъписаха след попадението, като отборът действаше много нервно и неточно в последната третина на атаките си. Азар и Бензема определено не стартираха добре партньорството си, като рядко един от двамата изобщо играеше с топката. Все пак в 21' отлично двойно между белгиеца и Карвахал помогна на испанеца да се измъкне по дясното крило и да центрира по земята за Лука Модрич. Ударът на хърватина обаче изелзе в аут. 

Обрачът около вратата на Миньоле се затягаше, като Бензема и Кроос пробваха удари от средна дистанция, а в 27' удар на Рафаел Варан с глава беше брилянтно отразен от Миньоле. 

Вместо Реал да изравни обаче, Брюж беше много близо до това да поведе с 2:0. При поредната контраатака Диата беше изведен в наказателното поле и стреля, но Куртоа се намеси отлично и опази вратата си от втори гол. При ответната атака Реал осъществи прекрасна контраатака, при която топката се озова у Бензема в наказателното поле, той комбинира с връхлитащия Кроос, но ударът на германеца премина на сантиметри от страничния стълб. 

В 38' неизбежното се случи. Реал Мадрид отново сбърка при изнасянето на топката и Денис се устреми към наказателното поле. Той отново загуби баланс и едва успя да отиграе, но с удара си прехвърли Куртоа и отбеляза - 0:2 на "Бернабеу". 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Сензационно първата смяна на Реал беше изваждането на Тибо Куртоа, но така и не стана ясно дали белгиецът има проблем, или заради слабата му форма. Реал излезе твърдо решен за ранен гол след почивката, но вместо това Брюж можеше да вкара 3-о попадение. Серхио Рамос подари топката на Бонавентуре, който се озова сам срещу вратаря, но Ареола спаси прекрасно. В 55' Бензема центрира перфектно към Рамос, който се разписа с глава, но изглеждаше, че е в засада. Оказа се обаче, че защитник с петата си е запазил позицията на Рамос според правилата и капитанът върна своите в мача - 1:2. 

Канонадата към вратата на Миньоле продължи и след това, но Лукас и Азар бяха неточни в завършващата фаза, а изстрели на Кроос и Каземиро от 20-ина метра бяха блокирани от стената от играчи в синьо-черно - 25 минути на надеждата за Реал Мадрид. Последваха нови два удара на Модрич и Азар, но и двамата бяха неточни, а времето течеше неумолимо за играчите в бели фланелки. 

Брюж успя да накъса достатъчно играта, че Миньоле да няма много работа в следващите минути, а с изтичането на 79-ата минута напрежението за "кралете" се увеличи драстично. 

В 84' Вормер направи страшна глупост, след като влезе остро в краката на Винисиус и получи втори жълт картон, бидейки изгонен от игра. При последвалия пряк свободен удар Кроос "качи" топката на главата на Каземиро и халфът се разписа за 2:2. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Лукас Васкес, Бензема, Азар

Брюж: Миньоле, Лауренко, Мешеле, Дели, Рика, Ванакен, Ритс, Вормер, Диата, Денис, Тау

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

"Белия балет" стартира кампанията си в Шампионска лига с много тежко поражение от ПСЖ, който беше без Неймар, Мбапе и Кавани. Освен това възпитаниците на Зинедин Зидан не отправиха нито един точен удар в срещата и бяха остро критикувани за представянето си. След този двубой обаче Реал Мадрид стабилизира изявите си, а в 3 поредни мача не е допуснал гол, което е атестат за подобряването на тима, най-вече в така проблемната дефанзивна част на играта. 

Брюж пък стигна само до 0:0 срещу Галатасарай на старта на най-комерсиалния клубен турнир, като имаше куп шансове да спечели битката с турския гранд. Последваха 3 поредни победи, а впечатление правят силната игра в защита и фактът, че белгийците са непобедени до момента през сезона. 

Двата отбора до момента не са се срещали, а букмейкърите определят Реал Мадрид като абсолютен фаворит в срещата. Стартовите състави пък очаквайте към 19:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички