Наполи и ПСЖ отново не се победиха и увеличиха още повече интригата


Наполи и ПСЖ отново не се победиха и увеличиха още повече интригата
Снимка: Getty Images/Gulliver

4558 0

Наполи и Пари Сен Жермен завършиха за втори път наравно в група C в Шампионска лига. Срещата в Италия завърши 1:1, като в предния кръг двата тима направиха 2:2 в Париж. Тази вечер точни бяха Хуан Бернат, който вкара в края на първото полувреме, и Лоренцо Инсиние се разписа от дузпа в 63-ата минута.

По този начин в тази група вече всеки един от отборите има шанс да продължи, тъй като по-рано днес Цървена звезда победи с 2:0 Ливърпул. Наполи и мърсисайдци са с по 6 точки, ПСЖ с 5, а сърбите с 4 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора влязоха на високи обороти в срещата, като ПСЖ няха малко по-настойчиви в атака. Въпреки това нито един от двамата вратари нямаше удар, който трябваше да отрази. В 19' Неймар проби и навлезе в наказателното поле, но центрирането му не намери нито един негов съотборник. 

В 23' Мбапе стреля с левия си крак, но топката мина на сантиметри от целта. Минута след това и домакините имаха добра възможност, но не успя да нацели добре топката след пряк свободен удар. 

В 45' Инсиние избухна със силен шут, а топката мина встрани от целта. Във втората минута от добавеното време парижани нанесоха своя удар. Мбапе подаде към Бернат, който някак се освободи в наказателното поле и успя да нанесе удар, който нямаше как да бъде отразен - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи пресира парижани в началните минути на втората част. Само за около минути неаполитанците имаха две добри възможности. Мертенс шутира първо от наказателното поле, но Буфон изби в корнер. При последвалото изпълнение топката отново стигна до Мертенс, който опита да прехвърли Буфон, но той показа класата си и изби топката малко под напречната греда. 

В 53' Кайехон се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник и ПСЖ се спаси за трети път само за три минути. Минута по-късно Мертенс отново не успя да се разпише от близко разстояние, а и защитата на гостите изби отново в корнер.

Страхотният натиск на домакините доведе до още една опасност пред Джиджи Буфон. Руи получи прецизно подаване в наказателното поле и отправи обещаващ удар от движение, насочен в средата на целта. Опитът му беше блокиран от вратаря, като преди това отново имаше рикошет. В 61' домакините получиха дузпа, след като Кайехон стигна пръв до топката, но Тиаго Силва и Буфон го свалиха на земята. Зад топката застана Инсиние, който с безкомпромисен удар изравни резултата. 

След гола и положенията пред двете врати намаляха. Чак в 85' Мбапе бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му по трева мина покрай вратата. 

ПРЕДИ МАЧА

Ново равенство между тях спокойно може да се приеме и в двата лагера за загуба на две точки. Ливърпул е на върха в групата и може да се откъсне с още по-голям аванса на върха. Близката дистанция между Наполи и ПСЖ пък не гарантира участието на нито един от двата отбора във фазата на елиминациите.

Водещата новина за пред­стоящия сблъсък е, че Джанлуиджи Буфон най-после ще запи­ше своя дебют за ПСЖ в Шам­пионската лига. Легендарният италиански вратар изтърпя наказание от 3 двубоя и най-вероятно ще за­стане под рамката. За него срещата със сигурност ще бъ­де специална, тъй като той се завръща в родната страна с екипа на чуждестранен отбор за първи път в кариерата си. Само преди две седмици късно изравнително попадение на Ди Мария отне победата на Наполи в Париж.  Кавани пък пропусна първите два мача заради контузия, но сега трябва да започне като титуляр. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Наполи: Оспина, Максимович, Албиол, Кулибали, Руи, Алан, Хамшик, Руис, Кайехон, Мертенс, Инсиние

ПСЖ: Буфон, Керер, Силва, Маркиньос, Бернат, Муние, Дракслер, Верати, Ди Мария, Неймар, Мбапе

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички