Монако и Агуеро нокаутираха Манчестър Сити и "монегаските" поднесоха сензацията


Монако и Агуеро нокаутираха Манчестър Сити и "монегаските" поднесоха сензацията
Снимка: Guliver/GettyImages

2868 0

Монако поднесе мини сензация в Шампионска лига, след като стигна до мечтаната победа с 2 гола разлика над Манчестър Сити и се класира за четвъртфиналите в най-комерсиалния клубен турнир. Възпитаниците на Леонардо Жардим спечелиха с 3:1 домакинския си мач срещу "гражданите" и така с общ резултат 6:6 и повече голове на чужд терен се класираха напред в турнира. 

Момчетата на Хосеп Гуардиола проспаха първото полувреме и изостанаха с 2:0 с голове на Мбапе и Фабиньо, които дадоха тласък на "монегаските".

Голът на надеждата на Манчестър Сити беше дело на Лирой Сане в 72', който се разписа след 4 непростими пропуска на Серхио Агуеро. Това обаче не стигна - в 78' Бакайоко с глава разпечата вратата на Кабайеро и Монако продължи напред в турнира.

Аржентинският нападател на "гражданите" регистрира 4 невероятни пропуска на своята сметка през второто полувреме, като безспорно беше един от грешниците за своя отбор. Защитната четворка на гостите също не беше на ниво и в крайна сметка се оказаха главните виновници Монако да продължи напред, въпреки че отборът беше лишен от услугите на Радамел Факао (контузия) и Камил Глик.

Монако и Атлетико Мадрид се присъединиха към Реал Мадрид, Барселона, Лестър, Ювентус, Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд в четвъртфиналите на турнира, а жребият е в петък от 13:00 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Монако влезе бързо в мача и натисна своя съперник, а още в 7' Мбапе можеше да реализира, но Кабайеро спаси. Последва корнер, при който обаче защитата на Сити не се справи. Силва успя да намери Мбапе, който от близко разстояние успя да реализира - 1:0.

"Небесносините" обаче не промениха нищо след първото попадение. Гостите се опитваха да разиграват в собствената половина, но пресата на Монако не позволяваше на Силва и Де Бройне да изградят добра атака, а Агуеро беше фигурант на терена през всичките 45 минути.

В 29' резултатът вече беше 2:0. Тома Лемар изведе Менди по лявото крило, а Давид Силва дори не се зачуди дали да дублира Стоунс, който беше останал срещу двамата бързи футболисти на Монако. Левият бек успя да центрира остро към Фабиньо, който беше изпуснат от Коларов - удар и 2:0 в полза на "монегаските".

Дори до края на полувремето обаче Манчестър Сити не показа нищо  предни позиции. Стоунс продължи да играе най-често с топката, докато за 45 минути "гражданите" не застрашиха нито един път вратата, пазена от Субашич - заслужено 2:0 за "монегаските" до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Далеч по-позитивен старт записаха "гражданите" през втората част. Те се установиха трайно в половината на съперника си, играеха с по-висока преса и играеха далеч по-добре. В 55' Де Бройне пусна уникален извеждащ пас за Стърлинг, но той нито би, нито подаде точно за Агуеро, а Сити пропусна най-добрия си шанс до момента.

Последваха два скандални пропуска на аржентинеца, който на два пъти се озова в отлични позиции. В 62' Сане проби през защитата отляво и нахлу в наказателното поле, сервирайки топката на Агуеро на два метра пред голлинията. Нападателят обаче стреля в аут. 3 минути по-късно Силва се оказа на върха на атаката, беше заобиколен от защитници, но все пак намери Агуеро сам срещу вратаря, но Субашич успя да избие в аут.

Натискът обаче даде своето отражение. Де Бройне отново намери Стърлинг на дясното крило, като нападателят успя да се справи с Менди и да стреля. Субашич успя да спаси, но при добавката никой не покри Лирой Сане - 2:1 и "гражданите" отново имаха аванс в резултата.

В 77' Монако стигна до пряк свободен удар, при който последва центриране. Неочаквано обаче никой не покри най-високият играч на домакините - Бакайоко, който от 5 метра разстреля Кабайеро за 3:1 - 6:6 и аванс за Монако.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МОНАКО (4-4-2): Субашич, Сидибе, Раги, Джемерсон, Менди, Бакайоко, Фабиньо, Лемар, Силва, Жермен, Мбапе

МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-1-4-1): Кабайеро, Клиши, Коларов, Стоунс, Саня, Фернандиньо, Стърлинг, Силва, Де Бройне, Сане, Агуеро

В първата среща двата отбора показаха най-красивото от атакуващата част на футбола, а Манчестър Сити се измъкна с победа с 5:3 в спиращ дъха драма на "Етихад".

"Гражданите" се намират в страхотна форма и не познават вкуса на поражението в последните два месеца, но в същото време Монако няма поражение през настоящата кампания у дома.

Очаквайте стартовите състави след минути!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички