Ливърпул си взе почивка срещу Порто на път към 1/4-финалите в Шампионска лига


Ливърпул си взе почивка срещу Порто на път към 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1241 0

Ливърпул се класира на 1/4-финал в Шампионска лига без да допусне гол в двата мача срещу Порто. След като в Португалия възпитаниците на Юрген Клоп прегазиха бившия европейски шампион с 5:0, тази вечер на "Анфийлд" футболистите играха с мисъл за дербито с Манчестър Юнайтед и завършиха 0:0 в скучен мач на английска земя.

Все пак мърсисайдци имаха по-добрите шансове през целия двубой. Садио Мане пропсуна две прекрасни ситуации в първите 30 минути на двубоя, докато в 59' Фирмино пропусна от непосредствена близост до вратата.

Едва 6 минути преди края Порто получи шанс за гол, но Оливер Торес беше блокиран от защитник на домакините. В 88' пък Икер Касияс, който през този сезон не е титуляр на вратата на Порто, се отчете с брилянтно спасяване, което може да се окаже и последното в неговата кариера в турнира.

Ливърпул и Реал Мадрид са първите 1/4-финалисти в турнира, а утре към тях се очаква да се присъедини Манчестър Сити, който в първия мач спечели срещу Базел с 4:0. В другата среща Тотнъм е домакин на Ювентус. Първата среща между двата отбора завърши 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички